środa, 12 października 2016

Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami.


Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki.Przyznam się że często je robię , raz z kurczaka, raz z indyka, a dzisiaj ze schabu, moja rodzina je uwielbia. Dodatki oczywiście można zmieniać ale u mnie najlepiej schodzą z mozzarella i suszonymi pomidorami. Zapraszam do wypróbowania :)

Składniki :

6 ładnych plastrów schabu ( rozbitych)
sol, pieprz do smaku
6 łyżeczek musztardy
1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju
3 duże kulki mozzarelli  
600 ml bulionu z kurczaka
1 łyżka czerwonej papryki
2 łyżki suszonego czosnku lub świeże ząbki 

Wykonanie :

Rozbite plastry schabu oprószamy solą i pieprzem, następnie smarujemy łyżeczką musztardy.Mozzarellę i pomidory kroimy w paseczki, nakładamy dość dużo na każdym płacie mięsa. Roladki zwijamy jak krokiety, jeśli mięso jest dobrze rozbite nie potrzeba do zawijania żadnych nici czy wykałaczek. Na patelni rozpuszczamy masło, obsmażamy z obydwu stron roladki. Następnie przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, posypujemy czosnkiem i czerwoną papryką,  zalewamy bulionem. Roladki pieczemy w temperaturze 180 stopni aż będą miękkie tak około 60 minut.Naczynie można przykryć żeby roladki podczas pieczenia zbytnio się nie zeschły. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą lub czym wolicie. Takie roladki wyśmienicie smakują na zimno na kanapce.
Smacznego:)   


  

6 komentarzy:

  1. Te smaki zdecydowanie uwielbiam ! Wbijam się do ciebie na obiad, Asiu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie pomidorów i mozzarelli jest pyszne. Dla mnie idealnie podane mięcho Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne mięsko z moimi ulubionymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj