października 13, 2016

Klops z indyka z mozzarellą.

Witajcie :) dzisiaj mam dla Was propozycję pieczeni z indyka z mięsem wieprzowym i mozzarella.Na kanapki w sam raz. Do mięsa użyłam foremki i przypraw firmy Tradismak. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową https://www.tradismak.pl/.


Składniki :

500 g mięsa mielonego z indyka
500 g mięsa mielonego wieprzowego
sól, pieprz do smaku
3 jajka
3 łyżki bułki tartej 
3 ząbki czosnku  
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy Pasztet Tradismak 
1 łyżeczka przyprawy Patelnia turecka Tradismak 
1/4 szklanki słodkiej śmietanki 12 %
100 ml wody
1 łyżeczka ziół prowansalskich   
2 opakowania mozzarellek malutkich ( jedno opakowanie na foremkę )

Wykonanie :

Mięso mieszamy, następnie dodajemy: przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, wodę i bułkę tartą. Wszystko dobrze mieszamy i przyprawiamy ewentualnie do smaku solą lub pieprzem.Na samym końcu wbijamy jajka i jeszcze chwilę wyrabiamy. Mięsem wykładamy połowę wysokości foremki, następnie po środku układamy mozzarellki i przykrywamy mięsem delikatnie ugniatając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Upieczone klopsy odstawiamy do przestygnięcia.
Smacznego :) 



 

3 komentarze:

  1. Joasiu chętnie bym wpadła do Ciebie na taki klopsik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie! i pewnie też tak smakuje! :)
    pozdrawiam, https://mikrouszkodzeniaa.wordpress.com

    OdpowiedzUsuń