https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

sierpnia 14, 2016

Czarny alla 3 Bit.


Witajcie:) Zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto bez pieczenia alla 3 Bit.Do jego zrobienia wykorzystałam czarne herbatniki które mam przyjemność testować dzięki firmie CUKRY NYSKIE .
Ciasto jest pyszne, w dzisiejszej wersji z dżemem porzeczkowym, nie jest za słodkie i przyjemne w smaku:)
Zapraszam do wypróbowania:)


Składniki:

około 400 g czarnych herbatników Petit Beurre CUKRY NYSKIE 
200 G kakaowych herbatników
400 ml śmietany kremówki 30 %
1 cukier waniliowy 
2 łyżki cukru
1 galaretka cytrynowa
1 szklanka przegotowanej wody
mały słoiczek dżemu porzeczkowego
1 puszka masy krówkowej
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej

1 l mleka
3 budynie waniliowe Winiary z cukrem
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki cukru

Blaszka o wymiarach 23/30

Wykonanie:

Do garnka wlewamy połowę mleka w drugiej rozrabiamy budynie cukier i mąkę, mieszamy i wlewamy do gotującego mleka.
Gotujemy tak długo aż budyń zgęstnieje, oczywiście ciągle mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Na herbatniki wykładamy lekko ciepły. Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, dobrze mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy galaretkę.

Warstwy ciasta:

1. warstwa czarnych herbatników
2. warstwa cienka budyniu
3.warstwa kakaowych herbatników
4. warstwa budyniu
5. warstwa czarnych herbatników
6. warstwa masy krówkowej
7. warstwa czarnych herbatników
8. warstwa budyniu
9. warstwa czarnych herbatników
10. warstwa dżemu porzeczkowego
11. warstwa śmietany z galaretką
12. na wierzch ścieramy czekoladę 

Smacznego:)
 

 

16 komentarzy:

  1. Asiu, jak zwykle bardzo pomysłowo i smacznie. Uwielbiam Twoje pomysły na ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja od kilku dni mam ochotę na coś słodkiego,,takiego,,,tuczącego :p

    OdpowiedzUsuń
  3. ciacho prezentuje się znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ty zawsze wyczarujesz jakieś pyszne ciacho !

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne ciasto Asiu :) uwielbiam 3 Bit :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje ciasto Joasiu wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe ciasto! Wygląda obłędnie <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam super ciacho, bardzo lubię takie smaki. Pozdrawiam kochana cieplutko :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super ciasto, musi być bardzo pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger