kwietnia 22, 2016

Warzywa na ciepło do obiadu.




 Witajcie :) nie macie pomysłu na sałatkę do obiadu a tradycyjna lodowa Wam się przejadła to proponuję dzisiaj pyszne warzywka na ciepło.Wystarczą ziemniaki, marchewka, groszek i kukurydza.
Dzisiaj taki dodatek warzyw podałam z rybą , smakowało wybornie:) Zapraszam do wypróbowania :)



Składniki :

1 malutka puszka kukurydzy Bonduelle
1 malutka puszka groszku Bonduelle
3 duże marchewki
3 ziemniaki
1 łyżeczka koperku ProEco
1/2 łyżeczki koncentratu chili ProEco
1 kopiasta łyżka masła
domowa vegeta do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie :

Marchewkę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.  
Marchewkę przełożyć do garnka i zalać wodą tak żeby tylko była przykryta.Gotować około 15 minut, następnie dodać ziemniaki i zalać wodą tak na około 2 cm ponad warzywa.
Następnie dodać masło, koperek,chili, około 2 łyżeczek vegety kukurydzę i groszek. Gotować na małym ogniu aż ziemniaki będą lekko miękkie ale nie mogą się rozgotować. Na końcu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem.Warzywa można lekko zagęścić mąką ziemniaczaną. W 50 ml rozpuścić 1 łyżeczkę mąki, wymieszać i wlać do warzyw. Podawać z rybą , mięsem lub czym wolicie.
Smacznego :)


      

5 komentarzy:

  1. Super pomysł. Do tego wystarczą mi ziemniaczki i już jest pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry pomysł na jarzynkę do obiadu. Ciepłe warzywka to jest to! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mi już takie same warzywa by wystarczyły.pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie warzywa do obiadu to idealny pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie warzywa do obiadu :) Super!!!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger