marca 29, 2016

Jajka nadziewane pieczarkami.




Witajcie :) Ostatnio nazbierało mi się troszkę przepisów, przed świętami nie było zbytnio czasu na ich dodanie więc dzisiaj nadrabiam zaległości :) Zapraszam na jajka nadziewane pieczarkami, proste w wykonaniu i bardzo pyszne.Często goszczą na moim stole, bo porostu za nimi przepadamy:) Zapraszam do wypróbowania :)

Składniki :

10 jajek
około 10 pieczarek dużych
1 duża cebula
2 łyżki suszonego lub świeżego szczypiorku
sól morska Cenos do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki masła

2,3 łyżki majonezu Folwark 


Wykonanie :

Jajka ugotować na twardo i obrać .
Pieczarki umyć, cebulę obrać.Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, następnie dodać  pokrojoną cebulę i pieczarki, obojętnie jak bo będzie to blendowane.Przyprawić solą i pieprzem, chwilę podsmażać. Usmażone pieczarki odcedzić z nadmiaru soku na sicie. Jajka przeciąć na pół i wyjąć żółtka,przełożyć do pieczarek i lekko zblendować.Dodać majonez szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić puste łódeczki białek.Wierzch jajek można jeszcze udekorować majonezem i posypać szczypiorkiem.

Smacznego :)


Wszystkich zainteresowanych produktami Cenos  
zapraszam na stronę internetową http://www.cenos.com.pl/index.php  

8 komentarzy:

  1. Już czuję ich smak. Uwielbiam pieczarki podsmażone z cebulką, więc takie jajeczka bardzo by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pieczarkami uwielbiam jajeczka faszerowane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszelkie faszerowane jajka

    OdpowiedzUsuń
  4. Asiu moje ukochane jajeczka, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń