Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek mieści sie w Buczkowicach k/ Bielska-Białej w pięknej okolicy, u stóp Góry Skrzyczne i jeziora Żywieckiego. Zakład jest firmą rodzinną prowadzoną przez Wojciecha i Pawła Hańderek. W tej formie prawnej obecny jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne produkcji wędlin sięgają o całe pokolenie wstecz. Stąd nie bez przyczyny chwalą się tradycyjnymi recepturami produkowanych wędlin. W historii zakładu przełomowym momentem było przystąpienie Polski do Uni Europejskiej, które to dało firmie duży bodziec do rozwoju zarówno w obszarze modernizacji produkcji jak i poszerzenia rynków zbytu. W chwili obecnej firma zatrudnia około 250 osób i dostarcza mięso i wędliny do klientów poprzez 3 kanały dystrybucji tj. sklepy firmowe, sieć detalicznych sklepów jak również poprzez największe hurtownie w Polsce. Nad produkcją czuwa sztab fachowców oraz baczne "oko" Właścicieli, dla których jakość i smak produktów jest najważniejsza.
http://handerek.com.pl/o-firmie/.
1. Do testowania dostałam przepyszną polędwicę nad ogniem wędzoną, produkt peklowany i parzony , ciemno wędzony , delikatny w smaku. Jak sami widzicie jest wspaniała :)
2. Kiełbas bekonowa z tradycją tworzona .
Zapraszam do wypróbowania tych wspaniałych wędlin :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz