wtorek, 23 lutego 2016

Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej z kaszą bulgur z vermicelli.

Witajcie :) Na dworze dzisiaj  zimno więc na obiad przygotowałam coś rozgrzewającego :)
Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej Roleski oraz przyprawą Skworcu.
Gulasz podałam z kaszą bulgur z vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice.
Zapraszam do wypróbowania :)








Składniki :

3oo g kaszy Bulgur z Vermicelli firmy Melvit
600 g mięsa gulaszowego z indyka
1 duża cebula
3 marchewki
1 łyżka czerwonej papryki 
marynata Azjatycka Roleski  ( marynata jest ostrawa )
2 łyżeczki oregano Skworcu 
 sól, pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
1 do 1, 1/2  litra bulionu z kurczaka 
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki wody
3 łyżki klarowanego masła

Wykonanie :  

Mięso myjemy i osuszamy ręczniczkiem papierowym, następnie nacieramy marynatą, przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Odstawiamy na pół godziny.
W rondlu rozpuszczamy masło przekładamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w grube plasterki marchwkę.Podsmażamy na rumiano, dolewamy połowę bulion i dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.
Jeśli wywar Wam za szybko odparuje dolejcie więcej wody.Pod koniec gdy mięso zmięknie w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  dolewamy do mięsa i mieszamy aż zgęstnieje. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Smacznego :)

8 komentarzy: