Zapraszam na Biszkoptową zebrę z kremem toffi i czekoladowym a do przełamania słodyczy pyszny dżemik malinowy :)
Składniki na biszkopt :
5 jajek
1szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 cukier waniliowy
2 łyżki przegotowanej wody
2 łyżki oleju
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka mleka
Składniki na masę :
1 krem toffi Dr. Oetkera
1 krem czekoladowy Dr. Oetkera
2 szklanki mleka
1,mały słoiczek dżemu malinowego
Wykonanie :
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem , wodę i olej.Wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na pół , do jednej części ciasta dodać kakao i 1 łyżkę mleka .Wymieszać.
Tortownicę wysmarować margaryną.
Wlewać na przemian małą chochelką lub łyżką ciasto , raz kakaowe raz białe.
Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .
Zimny biszkopt przeciąć na pół .
Posmarować połową dżemu malinowego.
Krem toffi ubijamy w szklance mlek , czekoladowy również w szklance mleka.
Na dżem wykładamy krem toffi i przykrywamy drugim ciastem.
Wierzch smarujemy resztą dżemu i kremem czekoladowy.
Dekorujemy według uznania . Ja użyłam do dekoracji porzeczek .
Smacznego :)
Asiu wspaniałe ciacho zrobiłaś :-)
OdpowiedzUsuńto się nazywa ciasto !
OdpowiedzUsuńCudnie to ciasto wygląda :-)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny ten torcik :)
OdpowiedzUsuńJuż go nie ma :)
UsuńAleż wspaniale wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszne ciasto:)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńŚwietny pomysł, wygląda pięknie ;)
OdpowiedzUsuń