Zapraszam na ziemniaczane naleśniki zapiekane z szynką i mozzarellą . Do polania naleśników użyłam Sosu do spaghetti firmy Orzech http://www.orzech.com.pl/ . Naleśniki podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre http://www.porcelanabogucice.pl/.
Składniki :
około 1 szklanki ugotowanych zmielonych ziemniaków
2 szklanki mleka
3 jajka
około 1 szklanki mąki
sól, pieprz do smaku
szczypta gałki muszkatołowej
około 1/2 łyżeczki papryki ostrej
2 duże kulki mozzarelli
kilka plasterków szynki
Do polania sos do spaghetti ja użyłam firmy Orzech.
Oliwki jeśli ktoś lubi.
Wykonanie :
Do miski wlać mleko , dodać ziemniaki , jajka i wymieszać , następnie dodać mąkę i przyprawy naleśniki maja być ostrawe.
Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
Na każdej połowie naleśnika nałożyć po dużym plastrze mozzarelli i szynki , złożyć w chusteczkę.
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną , ułożyć naleśniki.
Na każdym ułożyć jeszcze po plasterku mozzarelli i polać sosem spaghetti.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni około 20 minut.
Smacznego :)
Asiu bardzo fajne te naleśniczki, jako, że uwielbiam naleśniki pod każdą postacią to takie bym zjadła z chęcią :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńŚwietna alternatywa dla naleśników !
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSuper naleśniki:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Iza;)
Dziękuję Iza :) również pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń