stycznia 03, 2015

Spaghetti napoletana

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko  :) czyli   Spaghetti napoletana , do tradycyjnej napoletany dodaje się bazylię i posiekaną pietruszkę , a ja nie była bym sobą gdybym coś tam jeszcze nie dodała :) czyli mięsko bez którego moja rodzinka nie może się obejść :)
Pyszne danie które szybko znika z talerza :)

                                         Zapraszam :)




Składniki :

800 g pomidorów z puszki
30 g masła
2 rozgniecione ząbki czosnku
sól, pieprz.
parmezan
20 dag  mięsa mielonego 
1 łyżka oliwy

250 g makaronu spaghetti

Wykonanie :

Mięso podsmaż na oliwie.
Pomidory w raz z zalewą przetrzyj przez sitko.
W dużym rondlu rozgrzej masło i oliwę, dodaj czosnek i chwilkę podsmaż.
Dodaj pomidory i zagotuj.
Dodaj mięso i chwilę gotuj aż sos troszkę odparuje.
Przypraw do smaku , solą , pieprzem ( jeśli  lubisz dodaj posiekaną bazylię i pietruszkę )

Makaron ugotuj al dente .
Dodaj do sosu i wymieszaj .
Na wierzch można zetrzeć odrobinę parmezanu .

Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Dziękuję :) pyszne i proste danie :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. makaronem do mnie mow :) uwielbiam w kazdej postaci :) ten wyglada super :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję :) również pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger