Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,
druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki .
Zapraszam :)
Składniki :
1 duża pierś z indyka
Suszone pomidory w oleju
1 serek almette z ziołami lub szczypiorkiem
Vegeta, pieprz, czosnek granulowany
3 Cebule
Wykonanie ;
Pierś umyć i osuszyć ręczniczkiem .
Przeciąć wzdłuż bok piersi ale nie do końca.
Utworzy nam się duży płat mięsa , jeśli w niektórych miejscach wyda wam się zbyt gruby możecie delikatnie ponacinać .
Mięso posypać vegetą, czosnkiem i pieprzem , dobrze wetrzeć przyprawy . Następnie równomiernie rozsmarować serek.
Pomidorki pokroić w paseczki i ułożyć na całym mięsie. Zwinąć w rulonik i obwiązać nicią kuchenną.
Roladę polać oliwą z pomidorów.
Obłożyć pokrojoną cebulą i włożyć do rękawa .
Dobrze zawiązać boki i odstawić na noc do lodówki .
Ja takie mięso zawsze przygotowuję sobie wieczorem .
Piec w temp 190 st około 1,5 / 2 godzin.
Przed wyłożeniem rękawa z mięsem wlewam do blaszki troszkę wody wtedy wychodzi bardziej soczyste.
1 pierś z indyka
kilka plastrów szynki
kilka plastrów sera żółtego
serek almette śmietankowy
3 cebule
wszystkie czynności powtarzamy tak jak w roladzie z pomidorami tylko zamiast pomidorów układamy ser żółty a potem szynkę.
SMACZNEGO :)
Obie roladki wyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ta rolada.
OdpowiedzUsuńDziękuję Alu :)
OdpowiedzUsuńPyszne są takie roladki, wmoim domu mają wzięcie. Zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Madziu :) z chęcią zaglądnę :)
OdpowiedzUsuń