środa, 17 grudnia 2014

Rolady z indyka z pomidorami

Witajcie :) dzisiaj chciałam Was zaprosić na rolady z indyka :)
Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,
druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w  piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki .
                 Zapraszam :)


 Składniki :
1 duża pierś z indyka
Suszone pomidory w oleju
1 serek almette z ziołami lub szczypiorkiem
Vegeta, pieprz, czosnek granulowany
3 Cebule

Wykonanie ;
Pierś umyć i osuszyć ręczniczkiem .
Przeciąć wzdłuż bok piersi ale nie do końca.
Utworzy nam się duży płat mięsa , jeśli w niektórych miejscach wyda wam się zbyt gruby możecie delikatnie ponacinać .

Mięso posypać vegetą, czosnkiem i pieprzem , dobrze wetrzeć przyprawy . Następnie równomiernie rozsmarować serek.
Pomidorki pokroić w paseczki i ułożyć na całym mięsie. Zwinąć w rulonik i obwiązać nicią kuchenną.
Roladę polać oliwą z pomidorów.
Obłożyć pokrojoną cebulą i włożyć do rękawa .
Dobrze zawiązać boki i odstawić na noc do lodówki . 
Ja takie mięso zawsze przygotowuję sobie wieczorem .
Piec w temp 190 st około 1,5 / 2 godzin.
Przed wyłożeniem rękawa z mięsem wlewam do blaszki troszkę wody wtedy wychodzi bardziej soczyste.

1 pierś z indyka
kilka plastrów szynki 
kilka plastrów sera żółtego
serek almette śmietankowy
3 cebule

wszystkie czynności powtarzamy tak jak w roladzie z pomidorami tylko zamiast pomidorów układamy ser żółty a potem szynkę.



                   SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. Obie roladki wyglądają fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są takie roladki, wmoim domu mają wzięcie. Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje Madziu :) z chęcią zaglądnę :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj