poniedziałek, 3 listopada 2014

Sernik kokosowy na biszkoptach

 Sernik kokosowy na biszkoptach 

To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym  i kokosem .











Składniki :

600 g sera białego półtłustego
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
1 budyń waniliowy Winiary
400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego
150 g wiórek kokosowych
6 jajek
2 łyżki kaszy manny

około 20 biszkoptów


  • Sposób przygotowania

    1.
    Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce.
    2.
    Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy i utrzeć mikserem.
    3.
    Następnie dodać , jogurt, budyń i kaszę , wszystko wymieszać.
    4.
     - krok 4 Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką .
    5.
    Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą .
    6.
    Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami.
    7.
     - krok 7 Przełożyć masę serową.
    8.
    Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut. Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach .
    9.
     - krok 9 Po upieczeniu Polukrować lub udekorować według własnego pomysłu .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj