To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym i kokosem .
Składniki :
600 g sera białego półtłustego
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
1 budyń waniliowy Winiary
400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego
150 g wiórek kokosowych
6 jajek
2 łyżki kaszy manny
około 20 biszkoptów
-
Sposób przygotowania
- 1.
-
Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce.
- 2.
-
Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy i utrzeć mikserem.
- 3.
-
Następnie dodać , jogurt, budyń i kaszę , wszystko wymieszać.
- 5.
-
Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą .
- 6.
-
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami.
- 8.
-
Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut.
Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz