Babeczki kawowe z kremem budyniowym .
Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko .
składniki na ciasto:
2 filiżanki mąki około 216 g
1 łyżeczka proszku
szczypta sody
1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku
1 łyżka kakao
2 kopiaste łyżki masła
1/2 filiżanki cukru
2 jajka
1 cukier waniliowy
Do miski wsypać wszystkie składniki suche , masło utrzeć z jajkami i cukrami.
Do miski wlać mleko z zaparzoną kawę,wymieszać z utartymi jajkami , partiami dosypywać suche składniki i mieszać mikserem na niskich obrotach.
Do malutkich papilotek nakładać po łyżce ciast .
Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka .
Ugotować czekoladowy budyń i udekorować babeczki .
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz