Dzisiaj zapraszam na kruche kakaowe babeczki z kremem waniliowym .
składniki na ciasto :
2 szkl mąki
1 cukier waniliowy
1/2 szkl cukru pudru
1 łyżeczka płaska proszku
200 g masła
2 łyżki kakao
1 jajko
krem;
1 krem waniliowy Dr. Oetkera
200 ml mleka
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto , zawinąć w folie i odstawić na 15 minut do lodówki.
Foremki do kruchych babeczek wysmarowąć margaryną .
Ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnice , rozwałkować dość cienko wykrawać kółka i wylepić foremki.
Piec w temp. 180 st około 15 minut .
Krem;
Do wysokiego naczynia wlać mleko , wsypać krem i ubijać do gęstości .
Przestudzone babeczki dekorować kremem .
składniki na ciasto :
2 szkl mąki
1 cukier waniliowy
1/2 szkl cukru pudru
1 łyżeczka płaska proszku
200 g masła
2 łyżki kakao
1 jajko
krem;
1 krem waniliowy Dr. Oetkera
200 ml mleka
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto , zawinąć w folie i odstawić na 15 minut do lodówki.
Foremki do kruchych babeczek wysmarowąć margaryną .
Ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnice , rozwałkować dość cienko wykrawać kółka i wylepić foremki.
Piec w temp. 180 st około 15 minut .
Krem;
Do wysokiego naczynia wlać mleko , wsypać krem i ubijać do gęstości .
Przestudzone babeczki dekorować kremem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz