Dzień dobry :)
Lubicie kasze?mam dzisiaj propozycję przepysznej kaszy bulgur z masełkiem, cebulką i selerem naciowym.
Idealna jako samodzielne danie lub dodatek do mięs lub ryb.
Prosta i szybka w wykonaniu o delikatnym maślanym smaku.
Zapraszam :)
Składniki:
2 woreczki ugotowanej kaszy bulgur
2 z brzuszkiem łyżki masła
1 cebula
2 łodygi selera nacioweg
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę, następnie delikatnie szklimy na maśle.
Dodajemy do ugotowanej kaszy, seler kroimy w pół plasterki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy na ciepło z mięsem, rybą lub po prosu samą.
Taką kaszę mogę jeść na okrągło.
Życzę smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz