lutego 18, 2017

Kasza pęczak jęczmienna kujawska z pieczarkami i cebulką.


Witajcie :) od dawna wiadomo że kasze są pyszne a przede wszystkim bardzo zdrowe.
Dzisiaj propozycja pysznej kaszy jęczmiennej pęczak Młynów Stoisław z pieczarkami i cebulką.
Powiem Wam że wyśmienicie smakuje już bez żadnych dodatków, ja podałam ją z nuggetsami.
Wszystkich zainteresowanych produktami, zapraszam do sklepu on line http://www.mlynystoislaw.pl/product_info.php/kasza-jeczmienna-peczak-kg-p-3688
Zapraszam :)


Składniki :

2 szklanki pęczku jęczmiennego kujawskiego Młynów Stoisław
6 dużych pieczarek  
2 cebule
sól, pieprz, szczypta chili do smaku lub domowa vegeta
3 łyżki masła  
5 szklanek wody

Wykonanie :

Do garnka wlewamy wodę z łyżką soli i zagotowujemy, następnie wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż będzie miękka taka all dente.  Pieczarki myjemy i drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy tak długo aż się zarumienią.Przekładamy do kaszy, przyprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem , szczyptą chili lub vegetą.Kaszę można podać z dowolnym mięsem lub jako samodzielne danie bez żadnych dodatków.
 Smacznego :)

 

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie dania - wygląda apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowe i smaczne. Kaszę mogę jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pęczak u mnie w domu jada się często i w dużych ilościach. Uwielbiamy :) Podoba mi się taka propozycja składników!

    OdpowiedzUsuń