stycznia 19, 2017
Ciasto Salceson.
Witajcie kochani :) byłam ostatnio bardzo zajęta i nie maiłam czasu na bloga ale wreszcie koniec przeprowadzki i pomału będę wracać do blogowania bardzo mi tego brakowało :) Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto z jabłkami, orzechami i nutką cynamonu. Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje. Zapraszam :)
Składniki :
4 średniej wielkości soczyste jabłka
2 szklanki maki typ 550
1 szklanka cukru
5 jajek
1 cukier waniliowy
1 szklanka oleju
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
1 szklanka posiekanych orzechów laskowych
1 łyżka gorzkiego kakao
1 łyżka cynamonu
blaszka 25/33cm
Wykonanie :
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.
Następnie dodajemy olej, przesiewamy mąkę z sodą,proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy orzechy i obrane, pokrojone w kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera.
Smacznego :)
AUTOR:
Gotuj i piecz z Joanną
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
Lubię takie proste ciasta, wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńDzięki Agatko :)
UsuńWitaj Asiu. Miło Cię widzieć:) Pyszne ciasto upiekłaś:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam::
Dziękuję kochana :)
UsuńTeż je robię. :-) Jest mega smaczne i śliczne Ci wyszło. :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
UsuńBardzo lubie to ciasto. Zawsze się udaje i każdemu smakuje :)))
OdpowiedzUsuńTo prawda Asiu :)
UsuńBardzo pyszne ciasto ja go znam pod nazwa ciasto włoskie. Pozdrawiam Joasiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu i również pozdrawiam :)
UsuńTeż podobne robię, ale nie wiedziałam, że tak się nazywa :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNigdy nie jadłam tego ciasta;)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda smakowicie, ale nazwa mnie odpycha, bo ja nie cierpię salcesonu XD Przepis zapisałam, ale nazwałam go "Ciasto Asi - sama słodycz" :}
OdpowiedzUsuńPaulinko sam nie wiem skąd tak nazwa , może od kawałków jabłek w cieście:) ale jest pyszne, polecam :)
Usuńciasto znam i jest bardzo dobre, a i szybkie :)
OdpowiedzUsuńTo prawda Aniu znika w mig :)
UsuńMiło Cię widzieć i znów cieszyć się widokiem Twoich pyszności:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie:)
Dziękuję kochana :)
Usuń