czwartek, 1 grudnia 2016

Kruche, maślane ciasteczka z migdałami i rodzynkami.


Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne i szybkie ciasteczka. Do ciasteczek użyłam migdałów i rodzynek 
ze Swojskiej Piwniczki , wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową 
https://swojskapiwniczka.pl/.
Zapraszam do wypróbowania :)


Składniki :

100 g miękkiego masła
50 g cukru
1 cukier waniliowy
2 żóltka
1 łyżka kwaśnej śmietany
szczypta proszku do pieczenia
125 g mąki 
50 g rodzynek Swojska Piwniczka 
50 g zmielonych migdałów Swojska Piwniczka 
1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 łyżki płatków ryżowych musli z bananem

Wykonanie :

Masło, cukier, żółtka, śmietanę, cukier waniliowy ucieramy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego.
Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około  10/15 minut na złoty kolor.
Smacznego :)    











 

15 komentarzy:

  1. Joasiu bardzo pyszne i chrupiące ciacha zrobiłaś :) Pozdrawiam kochana.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i również pozdrawiam cię kochana :)

      Usuń
  2. Z takimi dodatkami ciasteczka muszą smakować znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może z wyglądu nie są za ładne ale bardzo pyszne :)

      Usuń
  3. Maślane :) Aż ślinka mi cieknie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne Asiu. Uwielbiam takie ciasteczka z bakaliami. A jaki zapach piękny w domu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha, do chrupania przy książeczce idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Asiu cudowne ciasteczka, porywam kilka do schrupania :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z chęcią poczęstuję się kilkoma :)

    OdpowiedzUsuń