kwietnia 06, 2016

Roladki z kurczaka nadziewane serm i szynką, zapiekane pod pierzynką z chili con carne.






Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki z kurczaka nadziewane serem i szynką , zapiekane pod pierzynką chili con carne. Danie proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu.Roladki można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami .Zapraszam do wypróbowania :)





Składniki :

8 ładnych wyciętych  kotletów z kurczaka 
8 plastrów żółtego sera
8 plastrów szynki
1 puszka Chili con carne Bonduelle 
300 ml śmietanki słodkiej 12 %
pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
sól morska Cenos do smaku 
1,5 łyżeczki suszonej bazylii
2 łyżki suszonego lub świeżego szczypiorku

Wykonanie :

Płaty mięsa myjemy, osuszamy ręczniczkiem i delikatnie rozbijamy.Następnie solimy i pieprzymy, na każdy płat układamy plaster sera i szynki, zwijamy w roladkę.
Naczynie żaroodporne lub formę do tarty smarujemy masłem, układamy ściśle obok siebie roladki.
Do miski przekładamy z puszki chili con carne dodajemy śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i szczypiorek wszystko mieszamy, przyprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku solą lub pieprzem.Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni około 50 minut.  
Podajemy na ciepło z ziemniakami , kaszą lub ryżem. 

Smacznego :)

  


 

10 komentarzy:

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger