Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki z kurczaka nadziewane serem i szynką , zapiekane pod pierzynką chili con carne. Danie proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu.Roladki można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami .Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki :
8 ładnych wyciętych kotletów z kurczaka
8 plastrów żółtego sera
8 plastrów szynki
1 puszka Chili con carne Bonduelle
300 ml śmietanki słodkiej 12 %
pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
sól morska Cenos do smaku
1,5 łyżeczki suszonej bazylii
2 łyżki suszonego lub świeżego szczypiorku
Wykonanie :
Płaty mięsa myjemy, osuszamy ręczniczkiem i delikatnie rozbijamy.Następnie solimy i pieprzymy, na każdy płat układamy plaster sera i szynki, zwijamy w roladkę.
Naczynie żaroodporne lub formę do tarty smarujemy masłem, układamy ściśle obok siebie roladki.
Do miski przekładamy z puszki chili con carne dodajemy śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i szczypiorek wszystko mieszamy, przyprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku solą lub pieprzem.Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Podajemy na ciepło z ziemniakami , kaszą lub ryżem.
Smacznego :)
Są obłędne! :>
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńaż zgłodniałam od patrzenia :)
OdpowiedzUsuńTo zapraszam do wypróbowania :)
UsuńAsiu bardzo fajne roladki. Musialy być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję kochana , były pyszne :)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie ^^ Wpraszam się na taki obiad :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Januszek :)mam brata Janusza chyba nawet w Twoim wieku :)
Usuńpychota, idealny obiad :)
OdpowiedzUsuńWyśmienity obiad ☺
OdpowiedzUsuń