marca 07, 2016

Klops jajeczny z polędwicą, marchewką i szczypiorkiem.

Ostatnio dostałam fajne mini foremki od PapilArt  ,
no i postanowiłam dzisiaj zrobić w nich coś prostego a zarazem pysznego, jajeczny klops na kanapki w sam raz a do tego przepyszny Majonezowy sos chrzanowy FolWark. 
Smakował wyśmienicie był lekki i puszysty. Zapraszam :)




  
Składniki :

4 jajka
1 malutki pęczek szczypiorku
1 ugotowana duża marchewka może być z rosołu
5 plasterków polędwicy
sól, pieprz do smaku

Foremka o wymiarach 20cm/6cm powlekana sylikonem w środku

Wykonanie :

Jajka rozbić do miski i dobrze roztrzepać, następnie dodać pokrojoną w kostkę polędwicę, marchewkę i posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę jajeczną przelać do foremki. Piec w temperaturze 180 stopni około 35minut, jeśli po włożeniu patyczka do szaszłyków będzie on suchy to znaczy że klops jest dobrze upieczony. Podawać z sosem chrzanowym lub ketchupem. Jeśli nie macie blaszki powlekanej sylikonem to swoją zwykłą musicie dobrze wysmarować oliwą lub margaryną.

 
Smacznego :)    

A oto klops jajeczny upieczony już przez Panią Krysię :) 

 

12 komentarzy:

  1. Asiu super propozycja na świąteczny stół :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie, idealny na święta :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A to dla mnie nowość ! Świetny pomysł na wielkanocny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł, z pewnością go wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś innego. Myślę, że nawet do kanapek idealnie pasuje, zamiast zwykłej wędliny.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger