nadziewane serem brie i zapiekane w Ostrym sosie paprykowym Roleski. Powiem Wam że wyszły kruche i soczyste.
Zapraszam do wypróbowania, nie zajmują dużo czasu w przygotowaniu :)
6 pojedynczych piersi z kurczaka ( możecie zrobić mniej )
domowa vegeta do smaku, pieprz
1 duży serek Brie President
1/2 słoiczka sosu paprykowego Roleski
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego czosnku
Wykonanie :
Piersi myjemy, osuszamy i delikatnie nacinamy przez środek tworząc kieszonkę, posypujemy przyprawami.Serek kroimy w plasterki i wykładamy środek kieszonki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy ciasno piersi i oprószamy, vegetą, bazylią, pieprzem i czosnkiem. Sos rozrabiamy w 100 ml wody, jest bardzo ostry.Zalewamy mięso. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut, mięso ma być miękkie.Podczas pieczenia polewamy piersi sosem który jest w naczyniu.
Podajemy z ryżem lub czym wolicie :)
Smacznego :)
Pomysł z tym nadzianiem mięska mi się podoba. Z pewnością mięsko wyszło dobre :)
OdpowiedzUsuńFajne danie, ślicznie podane :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
M
Coś genialnego to danie;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńAle to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńByło pyszne :)
UsuńAsiu to musi być pyszne :-) lubię takie połączenia smaków :-)
OdpowiedzUsuńByło kochana bo szybko znikło :)
UsuńBardzo fajne danie
OdpowiedzUsuńTo musi być świetny smak ! Uwielbiam wszelkie pleśniaki, więc ten przepis wydaje mi się obłędny :)
OdpowiedzUsuńObiadek na jutro jak znalazł :)
OdpowiedzUsuń