wtorek, 9 lutego 2016

Piersi z kurczaka z serem brie, zapiekane w sosie paprykowym.

Jeśli przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka to proponuję przygotowanie piersi w takiej wersji
nadziewane serem brie i zapiekane w Ostrym sosie paprykowym Roleski. Powiem Wam że wyszły kruche i soczyste.
Zapraszam do wypróbowania, nie zajmują dużo czasu w przygotowaniu :)






 Składniki :

6 pojedynczych piersi z kurczaka ( możecie zrobić mniej )
domowa vegeta do smaku, pieprz
1 duży serek Brie President 
1/2 słoiczka sosu paprykowego Roleski 
1 łyżeczka suszonej bazylii 
1 łyżeczka suszonego czosnku

Wykonanie :

Piersi myjemy, osuszamy i delikatnie nacinamy przez środek tworząc kieszonkę, posypujemy przyprawami.Serek kroimy w plasterki i wykładamy środek kieszonki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy ciasno piersi i oprószamy, vegetą, bazylią, pieprzem i czosnkiem. Sos rozrabiamy w 100 ml wody, jest bardzo ostry.Zalewamy mięso. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut, mięso ma być miękkie.Podczas pieczenia polewamy piersi sosem który jest w naczyniu.
Podajemy z ryżem lub czym wolicie :)


Smacznego :)  

14 komentarzy:

  1. Pomysł z tym nadzianiem mięska mi się podoba. Z pewnością mięsko wyszło dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne danie, ślicznie podane :)
    Pozdrawiam,
    M

    OdpowiedzUsuń
  3. Asiu to musi być pyszne :-) lubię takie połączenia smaków :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. To musi być świetny smak ! Uwielbiam wszelkie pleśniaki, więc ten przepis wydaje mi się obłędny :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj