Ciasteczka podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Jesień http://www.sklepbghnetwork.pl/category/jesien-na-sztuki .
Składniki :
250 g mąki
2 cukry waniliowe
1/2 szklanka cukru
1/2 łyżeczki proszku
100 g margaryny
125 g kwaśnej śmietany
0,5 l mleka
2 budynie waniliowe Winiary
1 łyżka mąki
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka masła
Wykonanie :
Z podanych składników na budyń ugotować budyń z 1 łyżką masła.
Odstawić do przestygnięcia.
Do miski wsypać mąkę z proszkiem , dodać śmietanę , margarynę , cukier, cukier waniliowy .
Wszystko wyrobić mikserem na grudkowatą masę , przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.
Ciasto rozwałkować nie za grubo wykrawać foremka ciasteczka z lekkim wgłębieniem w środku , chyba że macie taką foremkę .
Przełożyć ciasteczka , w każdy środek nałożyć po łyżeczce budyniu.
Ciasteczka posmarować w koło roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem trzcinowym.
Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Po upieczeniu udekorować winogronem i listkiem cukrowym.
Smacznego :)
Ciasteczka wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńŚliczniutkie i bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńAsiu te ciasteczka są super :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńJakie słodkie i urocze!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńJak zwykle rozkosznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Zuluka :)
UsuńPorywam jedno do kawki :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :)
Usuńgreat post, kisses!
OdpowiedzUsuńhttp://itsmetijana.blogspot.rs/