lutego 05, 2015

Palmiry z białą czekoladą

                 Zapraszam na pyszne domowe Palmiry z białą czekoladą i cukrem trzcinowym :)






 Składniki :

2 opakowania ciasta francuskiego 
2 tabliczki białej czekolady
cukier trzcinowy
1 jajko


Wykonanie :

Ciasto rozwijamy , smarujemy roztrzepanym jajkiem , ścieramy równomiernie na całym cieście tabliczkę czekolady.
Zwijamy do środka z obu stron.
Smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym.
Kroimy centymetrowe ślimaczki i lekko rozpłaszczamy.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15/ 20 minut na złoty kolor.

Smacznego :)

Rady : Takie ciasteczka można przygotować z jednego ciasta , jaj robię z dwóch , po ostygnięciu przekładam do pojemniczka i szczelnie zamykam , można je długo przechowywać.





5 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis.Pewnie wypróbuję w przyszłości.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) również pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł Asiu na szybką przekąskę, spróbowałabym z chęcią jak smakują :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, ja je znam pod nazwą świńskie uszka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna nazwa :) dziękuję dziewczynki :) Marzenko robiłam je pierwszy raz :) teraz myślę że może bym je inaczej zwinęła :) mam w planie wypróbować z masą serową :)

    OdpowiedzUsuń