grudnia 27, 2014

Ryba po grecku

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na rybkę po grecku :)
Połączenie wyśmienitej soli i warzyw daje niepowtarzalny smaki aromat :)







Składniki :

Około 0,5 do 1 kg soli ( ryby )
Około 8 marchewek

2 cebule
Vegeta
Pieprz ziołowy Piątnica
Papryka czerwona Piątnica
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
Oliwa do smażenia ryby
Mąka do panierowania ryby


Wykonanie : 

Rybę umyć i osuszyć ręczniczkiem papierowym , pokroić na małe kawałeczki .
Posolić i obtaczać w mące , smażyć na złoty kolor.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach .
Cebulę pokroić w paseczki lub pół talarki .
Dodać pieprz , paprykę, vegetę i wymieszać z marchewką i cebulą.

W głębokim rondlu rozgrzać około 0,5 do 1 szklanki oliwy wrzucić marchew i dusić do miękkości.

W szklanym naczyniu układamy warstwami , marchew , ryba, marchew i tak dalej .

Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Podawać na ciepło lub zimno .

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz