Babeczki zeberki
Zeberki to pyszne połączenie ciasta oranżadowego z czekoladowym.
BABECZKI ZEBERKI
Składniki
Zeberki
Składniki
5 jajek
1 szkl cukru
1 olejek waniliowy
1/2 szkl oleju
1 szklanka oranżady czerwonej
2,5 szkl mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku
Sposób przygotowania
1.
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać : olej , oranżadę , i olejek waniliowy , wymieszać , dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i jeszcze raz wymieszać mikserem.
2.
Ciasto podzielić na pół , do jednej połowy dodać kakao i wymieszać .
3.
Do papilotek lub foremek wlewać na przemian po łyżeczce ciasta ciemnego i jasnego.
4.
Piec w temp 180 st . do suchego patyczka .
Składniki
Zeberki
Składniki
5 jajek
1 szkl cukru
1 olejek waniliowy
1/2 szkl oleju
1 szklanka oranżady czerwonej
2,5 szkl mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku
Sposób przygotowania
1.
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać : olej , oranżadę , i olejek waniliowy , wymieszać , dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i jeszcze raz wymieszać mikserem.
2.
Ciasto podzielić na pół , do jednej połowy dodać kakao i wymieszać .
3.
Do papilotek lub foremek wlewać na przemian po łyżeczce ciasta ciemnego i jasnego.
4.
Piec w temp 180 st . do suchego patyczka .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz