STYROPIAN
TO PYSZNE CIASTO Z JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA
TO PYSZNE CIASTO Z JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA
składniki na ciasto :
1 kostka masła
5 żółtek
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku
3 szkl. mąki
masa kokosowa;
1 l jogurtu brzoskwiniowego
1/2 szkl cukru
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
250 g wiórek kokosowych
6 białek
Sposób przygotowania
1.
Do miski wsypać cukier i cukier waniliowy, dodać masło i żółtka utrzeć mikserem , wsypać mąkę z proszkiem , wymieszać mikserem , grudkowate ciasto wyłożyć na stolnicę i zagnieść .
2.
Odstawić na pół godziny do lodówki .
3.
Ciasto podzielić na 2 części z tym że jedna jest troszkę większa .
4.
Blaszkę o wymiarach 24/ 30 wyłożyć papierem do pieczenia , większą część ciasta zetrzeć równomiernie na grubych oczkach tarki do blaszki .
5.
Jogurt wymieszać z cukrem , cukrem waniliowym , budyniem i wiórkami , dodać ubite białka i bardzo delikatnie wymieszać.
6.
Warstwy; -- starte ciasto -- masa jogurtowa -- na wierzch starte ciasto
7.
Piec w temp . 180/ 190 st. około 60 minut.
8.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Rady
Ciasto najlepiej kroić gdy dobrze ostygnie , po około 2 godzinach
Przeglądam te wszystkie przepisy z sernikiem i nie wiem jaki wybrać,wyglądają przepysznie…
OdpowiedzUsuńhttp://bit.ly/pakietmedyczny