Ciasto balowe
Zapraszam na pyszne ciasto z karmelem i budyniem wprost rozpływa się w ustach :)
Składniki na biszkopt
1 szkl mąki
3 jajka
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
1 łyżka oleju
1 l mleka
4 budynie waniliowe
Blaszka 25/30
Sposób przygotowania
1.
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać wszystkie składniki i przelać do blaszki .
2.
Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka.
3.
Budyń ugotować na litrze mleka i przestudzić.
4.
Kremy toffi ubić w 2 szklankach mleka.
5.
Warstwy ciasta;
1. biszkopt
2 . budyń
3 . herbatniki
4. karmel
5 . krakersy
6. Wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu.
1 szkl mąki
3 jajka
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
1 łyżka oleju
Składniki na krem toffi :
2 szkl mleka
2 kremy toffi Dr. Oetkera
1 puszka karmelu
16 krakersów
około 15 herbatników
Składniki na masę budyniową :
1 l mleka
4 budynie waniliowe
3 łyżki margaryny
Blaszka 25/30
Sposób przygotowania
1.
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać wszystkie składniki i przelać do blaszki .
2.
Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka.
3.
Budyń ugotować na litrze mleka i przestudzić.
Utrzeć z 3 łyżkami margaryny.
4.
Kremy toffi ubić w 2 szklankach mleka.
5.
Warstwy ciasta;
1. biszkopt
2 . budyń
3 . herbatniki
4. karmel
5 . krakersy
6. Wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz