października 24, 2014

Ciasto balowe

Ciasto balowe 
Zapraszam na pyszne ciasto z karmelem i budyniem  wprost rozpływa się w ustach :)










Składniki na biszkopt

1 szkl mąki
3 jajka
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
1 łyżka oleju


                         
                           Składniki na krem toffi :
                                 
                                 2 szkl mleka
2 kremy toffi  Dr. Oetkera


                                        
                                           1 puszka karmelu 
16 krakersów

                                            około 15 herbatników 

                         Składniki na masę budyniową :

1 l mleka
4 budynie waniliowe 

                                      3 łyżki margaryny



Blaszka 25/30


Sposób przygotowania

1.

Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać wszystkie składniki  i przelać do blaszki .

2.

Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka.

3.

Budyń ugotować na litrze mleka i przestudzić.

             Utrzeć z 3 łyżkami margaryny.


4.

Kremy toffi  ubić w 2 szklankach mleka.

5.

Warstwy ciasta;

1. biszkopt



2 . budyń



3 . herbatniki



4. karmel



5 . krakersy



6. Wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu.



                       Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger