października 25, 2014

              Ciasto ala balowe







BISZKOPT :

6 JAJEK
1 SZKLANKA MĄKI
1 SZKLANKA CUKRU
2 ŁYŻKI OLEJU
1 ŁYŻKA WODY
1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU

WYKONANIE ;

JAJKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH ,DODAĆ : OLEJ, WODĘ , MĄKĘ I PROSZEK WSZYSTKO DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
PIEC W TEMP, 190 STOPNI OKOŁO 15 MINUT ( JA PIEKĘ Z TERMOOBIEGIEM).
PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ.
MASA ŚMIETANOWA:

3 GALARETKI
1 LITR WODY WRZĄCEJ
05, LITRA KREMÓWKI 30 %

WYKONANIE:

3 GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 1 LITRZE WRZĄCEJ WODY, WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA .
ŚMIETANĘ UBIĆ . DO ŚMIETANY WLAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ I WYMIESZAĆ.

KOLEJNOŚĆ WARSTW CIASTA ;

BISZKOPT
MASA ŚMIETANOWA
BISZKOPT
KARMEL
KRAKERSY
UBITA ŚMIETANA KREMÓWKA 0,5 LITRA 30 % Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU I CUKREM WANILIOWYM.
NA WIERZCH MOŻNA ZETRZEĆ CZEKOLADĘ LUB WAFELKA GRZEŚKA .
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger