Ciasto ala balowe
BISZKOPT :
6 JAJEK
1 SZKLANKA MĄKI
1 SZKLANKA CUKRU
2 ŁYŻKI OLEJU
1 ŁYŻKA WODY
1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU
6 JAJEK
1 SZKLANKA MĄKI
1 SZKLANKA CUKRU
2 ŁYŻKI OLEJU
1 ŁYŻKA WODY
1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU
WYKONANIE ;
JAJKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH ,DODAĆ : OLEJ, WODĘ , MĄKĘ I PROSZEK WSZYSTKO DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
PIEC W TEMP, 190 STOPNI OKOŁO 15 MINUT ( JA PIEKĘ Z TERMOOBIEGIEM).
PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ.
MASA ŚMIETANOWA:
3 GALARETKI
1 LITR WODY WRZĄCEJ
05, LITRA KREMÓWKI 30 %
WYKONANIE:
3 GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 1 LITRZE WRZĄCEJ WODY, WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA .
ŚMIETANĘ UBIĆ . DO ŚMIETANY WLAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ I WYMIESZAĆ.
KOLEJNOŚĆ WARSTW CIASTA ;
BISZKOPT
MASA ŚMIETANOWA
BISZKOPT
KARMEL
KRAKERSY
UBITA ŚMIETANA KREMÓWKA 0,5 LITRA 30 % Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU I CUKREM WANILIOWYM.
NA WIERZCH MOŻNA ZETRZEĆ CZEKOLADĘ LUB WAFELKA GRZEŚKA .
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz