kwietnia 01, 2017

Szybkie danie dla zapracowanych.




Ostatnio mam bardzo dużo pracy i mało czasu dla bloga ale mam dzisiaj  propozycję pysznego i szybkiego dania z ziemniakami, kiełbaską, i fasolą Jaś JAMAR.
Wszystkich zainteresowanych produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://jamar.pl/. a Was kochani do wypróbowania tego jednogarnkowego dania :)








1 puszka fasoli piękny Jaś Jamar
6 ziemniaków
8 cieniutkich kiełbasek
1 duża cebula
3 marchewki
sól, pieprz do smaku
1 łyżka czerwonej papryki
1łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka suszonej bazylii 
4 łyżki masła lub oliwy






Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na 4 części, marchewkę w grubsze plasterki. W garnku szybkowar rozpuszczamy masło, wrzucamy ziemniaki i marchewkę, zalewamy wodą tylko tyle żeby wszystko przykryło.Dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy na pierwszym poziomie około 13 minut. Po tym czasie powinny być akurat, lekko twardawe, nie może powstać z nich  ciapka.Kiełbaski kroimy w plasterki, cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło lub oliwę, dodajemy cebulę,keiłbaski
i przyprawy, podsmażamy. Ugotowane ziemniaki odcedzamy  jeśli nie  macie szybkowaru możecie je ugotować w normalnym garnku.
Ja używam ostatnio jego bardzo często po pierwsze błyskawicznie się gotuje a po drugie smaki potrawy nie odparują. Do ziemniaków dodajemy podsmażoną kiełbaskę odsączoną i przelaną czystą wodą fasolę oraz przyprawiamy do smaku solą lub pieprzem. Powiem Wam że moja rodzina się  zajadała tym daniem, naprawdę polecam.
Jeśli lubicie dania bardziej tłuste to możecie dodać więcej masła lub oliwy. Danie wybornie smakuje z kapustą czerwoną zasmażaną firmy Orzech.
Życzę smacznego :)
Asia.







3 komentarze:

  1. Bardzo fajne danie i na pewno super smaczne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To coś dla mnie, bo ja ostatnio na nic nie mam czasu. Ta kapust mnie zaintrygowała. Muszę ją kupić i spróbować. Pozdrawiam Asiu :)

    OdpowiedzUsuń