kwietnia 03, 2017

Pancakes ze skórką pomarańczową Helio.



Pyszne, delikatne placuszki amerykańskie z dodatkiem skórki pomarańczowej Helio.
Zapraszam do wypróbowania, w sam raz na śniadanie lub kolację, z dodatkiem syropu klonowego i brzoskwiń. Mniam :)


 
1 i 3/4 szklanki maki tortowej typ 550 ja używam Bolesławieckiej
2 łyżki cukru
1 cukier z wanilią
1 szklanka maślanki
1/2 łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kopiaste roztopionego masła
1 kopiasta łyżka skórki pomarańczowej Helio
2 jajka

dowolne owoce
syrop klonowy

W jednej misce mieszamy składniki sypkie, w drugiej mieszamy składniki mokre i jajka.
Składniki mokre wlewamy do mąki i mieszamy aby nie było grudek. Patelnię z nie przywierającym dnem rozgrzewamy, na suchą patelnię wlewamy porcję ciasta i pieczemy z obydwu tron po kilka minut na złoty kolor. Polewamy syropem klonowym i dekorujemy owocami. Pancakes można podawać również ze śmietaną i cukrem waniliowym.
Życzę smacznego :)
Asia.

 
 


 

13 komentarzy:

  1. Jakie pyszności :) Mniam... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie placuszki, szczególnie na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta są bardzo puszyste na śniadanie w am raz ::)

      Usuń
  3. Cudowne, puszyste placuszki. Palce lizać!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Och, jak ja lubię takie puszyste naleśniki!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyobrażam sobie smak i aromat. Pysznie Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie wyrośnięte pancakes - muszę wypróbować Twój przepis bowiem dotychczas z innych przepisów nie wychodziły mi tak apetycznie pulchne.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Sama słodycz i szczypta chili... , Blogger