Nie macie pomysłu na obiad to zapraszam na takie oto placuszki na słono z kiełbasą słoikową SPICHLERZ RUSIECKI, polędwicą, serkiem topionym i suszonymi pomidorami.Placki podałam z wyśmienitym ketchupem FOLWARK. Zapraszam do wypróbowania :)
1,5 szklanki mąki typ 550
1/2 słoika kiełbasy słoikowej Spichlerz Rusiecki
4 suszone pomidory z oleju
1 podłużny serek Hohland z papryką
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
9 plasterków polędwicy sopockiej
1 szklanka maślanki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz do smaku
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
do polania ketchup FolWark
olej do smażenia
Kiełbasę słoikową, polędwicę, serek, pomidory i cebulę drobno kroimy. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, i wszystkie pokrojone składniki. Dodajemy przyprawy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 5 minut.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.
Podajemy z ketchupem lub dowolnym sosem.
Życzę smacznego :)
Asia.
Wyglądają bardzo apetycznie i na pewno tak smakują :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu, rodzinie smakowały :)
UsuńWspaniałe, pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :) Pozdrawiam ciepło :*
OdpowiedzUsuńSmakowicie, nie ma co :D
OdpowiedzUsuńAsiu bardzo fajne placuszki :-)
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki ;)
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki dla mojego M. były by w sam raz :)
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja:)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalne, jeszcze z kiełbasą słoikową placków nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńP.s. zapraszam do udziału w konkursie na moim blogu (jest wraz z przepisem na sałatkę) ;)