wtorek, 4 kwietnia 2017

Placki z kiełbasą słoikową, suszonymi pomidorami, polędwicą i serkiem topionym.



Nie macie pomysłu na obiad to zapraszam na takie oto placuszki na słono z kiełbasą słoikową SPICHLERZ RUSIECKI, polędwicą, serkiem topionym i suszonymi pomidorami.Placki podałam z wyśmienitym ketchupem FOLWARK. Zapraszam do wypróbowania :)







1,5 szklanki mąki typ 550
1/2 słoika kiełbasy słoikowej Spichlerz Rusiecki 
4 suszone pomidory z oleju
1 podłużny serek Hohland z papryką
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
9 plasterków polędwicy sopockiej
1 szklanka maślanki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz do smaku
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

do polania ketchup FolWark 
olej do smażenia



Kiełbasę słoikową, polędwicę, serek, pomidory i cebulę drobno kroimy. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, i wszystkie pokrojone składniki. Dodajemy przyprawy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 5 minut.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.
Podajemy z ketchupem lub dowolnym sosem.
Życzę smacznego :)
Asia. 






8 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie i na pewno tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Aniu, rodzinie smakowały :)

      Usuń
  2. Wspaniałe, pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :) Pozdrawiam ciepło :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne placuszki dla mojego M. były by w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj