Mam dzisiaj dla Was propozycję szybkiej przekąski. Paszteciki francuskie z serem korycińskim i szynką. Błyskawiczne się je przygotowuje i są pyszne. Można podawać je jako dodatek do czystych zup np: barszczu. Wszystkich którzy są zainteresowani serami Korycińskimi zapraszam na stronę internetową http://serowarpodlaski.pl/.
1 opakowanie ciasta francuskiego np : z Biedronki
180 g szynki posiekanej blenderem
180 g sera Korycińskiego
2 łyżki ketchupu
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
Szynkę i ser drobno blendujemy ale nie na ciapkę.Ciasto francuskie smarujemy ketchupem i oprószamy bazylią, następnie rozprowadzamy szynkę a na szynkę ser. Zwijamy ciasno w roladę. Kroimy na 3 cm lub grubsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje paszteciki piekły się w temperaturze 190 stopi około 16 minut muszą być dobrze rumiane i wypieczone.
Paszteciki podałam z czystym barszczem.
Smacznego :)
Pyszne paszteciki. Porywam jednego:)
OdpowiedzUsuńLubię paszteciki z ciasta francuskiego, no i ten ser...Pycha :-)
OdpowiedzUsuńPyszne paszteciki Asiu :-)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :) pięknie podane ❤
OdpowiedzUsuń