czerwca 22, 2016

Sałatka makaronowa z łososiem, szpinakiem i koperkiem.

 Witajcie :) dzisiaj zapowiada się gorący dzień wiec proponuję coś lekkiego na obiad lub podwieczorek.Pyszny bezglutenowy makaron Incola do tego szpinak, pomidorki koktajlowe i łosoś.Pysznie, prosto i lekko. Zapraszam :)




Składniki :

2 duże plastry łososia norweskiego
kilka pomidorków koktajlowych
garść umytego szpinaku bez łodyżek
sól, pieprz do smaku
1 szklanka ugotowanego makaronu   Riccioli Incola
1 łyżka posiekanego koperku

sos:

1 łyżka musztardy miodowej Roleski
1 łyżeczka miodu
sok z cytryny do smaku
sól, pieprz do smaku
3 łyżki oliwy

Wykonanie:

Na talerzu układamy liście szpinaku, następnie makaron,umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.Łososia kroimy w paseczki i formujemy różyczki, wkładamy w makaron, posypujemy posiekanym koperkiem.Podane składniki na sos dobrze ze sobą mieszamy najlepiej w szejkerze. Porcję sosu możecie oczywiście zwiększyć. Przed podaniem polewamy makaron ze szpinakiem.
Smacznego :)

 

8 komentarzy:

  1. Bardzo smaczną sałątkę zrobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację, w takie ciepłe dni tylko lekkie posiłki. Pysznie Asiu. Fajny sos zrobiłaś do tej sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna, pożywna i bardzo smaczna sałatka :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem jej bardzo ciekawa, bo takiego zestawienia składników w sałatce nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny ten makaron, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajna sałatka :) w sam raz na lekki obiad :)

    OdpowiedzUsuń