wtorek, 3 listopada 2015

Kapuśniak na żeberkach .

Witajcie :) dzisiaj zapraszam na  kapuśniak z wyśmienitej  Kapusty kiszonej z grzybami od firmy Ogródek Dziadunia .  Zupka jest , pyszna , pożywna w sam raz na obiad, moje dzieci ją uwielbiają :)



Składniki :

około 1/2 słoika Kiszonej kapusty z grzybami Ogródek Dziadunia  
2 kawałki żeberek średniej wielkości
2 marchewki , kawałek : pora , selera , natka pietruszki , kilka gałązek lubczyku 
około 6 ziemniaków dużych 
vegeta, pieprz , do smaku
1 łyżka ziół prowansalskich


Wykonanie :


Mięso myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy około 2 ,5 litrami  wody .Warzywa obieramy i myjemy .
Marchew i ziemniaki  kroimy w kostkę. Włoszczyznę związujemy nitką  i wkładamy  do garnka. Gdy woda się zagotuje dodajemy vegetę i zioła prowansalskie .Gotujemy na małym ogniu aż warzywa i mięso  zmiękną .Jeśli woda wam za szybko odparuje to możecie jeszcze dolać  . Przyprawiam do smaku pieprzem ewentualnie solą.Proporcje oczywiście możecie zmienić według Waszego zapotrzebowania :)


Smacznego :)  




12 komentarzy:

  1. Właśnie na tego typu dania mam teraz największą ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smakowita zupa :) Uwielbiam kapuśniak. To jedna z moich ulubionych zup.
    Te grzyby na zdjęciu są z tej kapusty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak Agnieszko to jest kapusta z grzybami , wyśmienita z Ogródka Dziadunia :)

      Usuń
  3. Zjadłabym taką pyszną zupkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki kapuśniaczek w sam raz na jesienne chłody :)

    OdpowiedzUsuń