Murzynkowa rozkosz to połączenie pysznych murzynków z masą śmietanowo galaretkową i biszkoptem kakaowym :)
składniki :
1 szklanka mąki
1 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku
2 łyżki kakao
5 jajek
1 łyżka oleju
1 łyżka wody
1 cukier waniliowy
Masa ;
0,5 l śmietany kremówki 30 %
2 galaretki malinowe
3 łyżeczki żelatyny
3 galaretki czerwone
16 murzynków
Blaszka 30/30
Wykonanie;
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać kakao , olej , cukier waniliowy i mąkę z proszkiem. Wszystko wymieszać .
Piec w temp 180 st do suchego patyczka.
Masa ;
2 galaretki i żelatynę rozpuścić w 0,5 l przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić , dodać galaretki malinowe i wymieszać .
3 galaretki rozpuścić w 1 l przegotowanej wody.
Warstwy ciasta;
1. Ciasto ( górę lekko ściąć )
2. troszkę masy
3. murzynki ( ściąć podstawę waflową )
4. Masa śmietanowa
5. Tężejąca galaretka czerwona
Odstawić na 2 godziny do lodówki .
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz