wtorek, 22 listopada 2016

Zapiekanka w bułce z szynką, jajkiem i pomidorkami.


Nie macie pomysłu na kolację a zostało Wam kilka bułek kupionych rano ? proponuję pyszne zapiekanki z jajkiem i  ketchupem FOLWARK . Takie bułeczki możecie zrobić również na śniadanie, są bardzo syte. Ja zjadam taką jedną połówkę i jestem najedzona :)
 Zainteresowanych zapraszam do supermarketu on line
Frisco.pl https://www.frisco.pl/pid,96523/n,folwark-ketchup-premium/stn,product.
Zapraszam :) 

Składniki :

2 lub 3 bułki w zależności od zapotrzebowania
2 , 3 plastry pieczonej szynki
2, 3 jaka
sól, pieprz do smaku
1 łyżka suszonego szczypiorku
kilka pomidorków koktajlowych
2, 3 trójkąciki serka Hochland z szynką 

Jako dodatek ketchup premium Folwark

Wykonanie :

Z bułki ścinamy górę i za pomocą szklanki robimy w środku dołek delikatnie ugniatając. Szynkę kroimy w kostkę, serek topiony również. Na spód bułki układamy troszkę szynki tak aby pokryła dno,następnie układamy serek i przecięty na 4 części pomidorek koktajlowy. Na wierzch wbijamy jajko, oprószamy solą, pieprzem i posypujemy szczypiorkiem.Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 190 stopni aż jajko się dobrze zetnie a bułka będzie chrupiąca. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Plastrów szynki, serka i jajek musicie mieć tyle ile planujecie zrobić bułek
Smacznego :)    

 

10 komentarzy:

Drukuj