września 21, 2016
Pieczony pasztet wieprzowy z wątróbką z indyka.
Pyszny, aromatyczny pasztet wieprzowy z wątróbką z indyka pieczony w piekarniku.
Moje dzieci uwielbiają takie domowe pasztety czy wędlinki. Są proste w przygotowaniu a przede wszystkim wiemy co do nich włożyliśmy. Do pasztetu użyłam przypraw TRADISMAK.
Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki:
2 kg zmielonej karkówki
1,5 kg wątróbki indyczej
5 jajek
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
4 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 łyżka ziół prowansalskich
2 łyżki pieprzu
2 łyżki domowej vegety
1 łyżka przyprawy kebabczeta Tradismak
1 łyżka przyprawy szecherezada Tradismak
4 łyżki bułki tartej
2 foremki do pieczenia
Wykonanie :
Wątróbkę myjemy, osuszmy i kroimy na pół, cebulę obieramy , kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju, przekładamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy wątróbkę i podsmażamy.Usmażoną wątróbkę i mięso mielone przekładamy do miski i miksujemy blenderem, następnie dodajemy roztrzepane jajka, mleko, 1/2 szklanki oleju, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ewentualnie do smaku według gustu.Gotową masę mięsną dzielimy na pół i przekładamy do foremek, dobrze dociskamy mokrymi dłońmi aby nie powstały w środku pęcherzyki powietrza. Pasztet pieczemy w temperaturze 180 stopni około 65 minut.Pasztet odstawiamy do całkowitego przestygnięcia i dopiero kroimy.
Smacznego :)
AUTOR:
Gotuj i piecz z Joanną
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)
Wygląda przepysznie !!!
OdpowiedzUsuńto może być smaczne !
OdpowiedzUsuńDomowy pasztet najlepszy :). Przyślij mi kawałek :D
OdpowiedzUsuńTaki piecze moja mama, wspanialy :)
OdpowiedzUsuńTaki domowy pasztet musi być znakomity, szkoda że brakuje mi zaparcia żeby taki upiec :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię domowe pasztety. Roboty troszkę jest, ale smak wszystko wynagradza. Pozdrawiam Asiu :)
OdpowiedzUsuńDomowy pasztet najlepszy :) Świetnie smakuje i wiadomo z czego jest przygotowany.
OdpowiedzUsuńPasztecik domowy, same dobre rzeczy w składnikach, pięknie upieczony - to jest to co bardzo lubimy.
OdpowiedzUsuńPatrząc na fotki można sobie wyobrazić jak pysznie smakuje.
Pozdrawiamy:)
Pyszny pasztecik, chetnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuńDomowy pasztet jest przepyszny ! I wygląda na taki wilgotny, a nie suchy - czyli taki jaki lubię :}
OdpowiedzUsuń