piątek, 6 listopada 2015

Rozgrzewająca zupa z soczewicą na kiełbasie .

Witajcie :) Mam dzisiaj strasznego lenia nic mi się nie chce robić :) no ale obiad obowiązkowy :)
Dzisiaj ugotowałam  rozgrzewającą zupę z czerwonej soczewicy , warzyw  na pysznej Kiełbasie królewskiej wędzonej , suszonej z firmy Tradycyjne Jadło  . Kiełbasa ta  daje niesamowity smak i aromat zupie , wytworzona jest z mięsa wieprzowego z naturalnymi ziołami i przyprawami , bez dodatku konserwantów i sztucznych ulepszaczy . Zapraszam :)



Składniki :

2 pętka Kiełbasy królewskiej firmy Tradycyjne Jadło 
2 marchewki 
kawałek pora
kawałek selera
natka pietruszki , gałązka lubczyku , selera,  , pieprz , domowa vegeta,  chili do smaku
1 szklanka soczewicy czerwonej
śmietanka 12 % 3 łyżki
około 5 , 6 ziemniaków 

Wykonanie :

Soczewicę wsypać do miski i zalać na noc wodą.
Do garnka wlać około 2 , 2,5  litra wody .Kiełbasę pokroić w plastry. Marchew , seler , ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Natkę pietruszki, lubczyk, seler, porę  umyć i związać nitką.
Wszystko przełożyć do garnka  z wodą  również moczoną przez noc soczewicę. Gdy woda się zagotuje dodać sól , domową vegetę , pieprz i chili do smaku . Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Zdjąć garnek z ognia i dodać śmietankę , przyprawić ewentualnie do smaku solą , pieprzem .Zupa ma być lekko ostrawa.
Podawać z grzankami lub czym wolicie .

Smacznego :) 

  Jesienne zupy

4 komentarze:

  1. Zupa idealna na jesienne szare dni :)
    Chętnie bym spróbowała, bo aromacik z pewnością jest boski :)

    OdpowiedzUsuń