https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJSYRJPHloTD6W7fOcy8Asd919iVdOfYk-zNHG0O7wN2-NNPBTfMG0yfSIs7XzsxI635QuXAbJzsVV-Se0c91s0EQdLEOurGi5Ed3-maxmKuLIPIu05475HMnzmycnKCF97Y6zqgSZuhAB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4W8BrrmHiqKF2gn4gvobVBKIYtJFtg6uK2H_VSq_04I8pCUqLK5slMGk72AGCAxbjvByLxH_W1xOF9-sMAMVY3wAbHsuHvCeIeDDVOIs6JXap0mT4kspzH797sbur0zDYs1pGi1s7yPe/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

października 01, 2015

Kruche z malinową pianką.

Witajcie :) U mnie w domu zawsze musi być jakieś ciasto :) nie wyobrażam sobie kawy bez słodkości , to moja największa słabość :)
    Więc dzisiaj coś na szybko  , kruche z    malinową pianką .Pyszne lekkie z prażonymi ziarenkami z  Ziarenkowa Migdałowy przylądek 
Ciasto podałam na porcelanie Bogucice .
                        
                                  Zapraszam :)



Składniki na ciasto :

2,5 szklanki  mąki 
150 g margaryny
5 żółtek
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4   szklanki cukru 

Budyniowa pianka :

2 budynie malinowe Winiary
5 białek
1 szklanka cukru 
100 ml oleju

2 szklanki malin 

3 łyżki ziarenek Migdałowy przylądek z Ziarenkowa

Porcja ciast jest na blaszkę o wymiarach 25 / 25 ja jednak upiekłam w blaszce o wym 24 / 36 i też wyszło dobre .

Wykonanie :

Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać posiekaną margarynę , cukier , cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem na grudkowatą masę.
Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść.

Ciasto podzielić w proporcji 2 do 3 i zawinąć  w folię , mniejszą część przełożyć  do zamrażarki  na 0,5 godziny . Większą część rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut na lekko rumiano.Upieczone ciasto odstawić do przestygnięcia.

Białka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym  następnie dodać budynie i wymieszać
Cienką stróżką ciągle mieszając wlewać olej .

Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto.
Następnie ułożyć maliny i zetrzeć resztę zmrożonego ciasta.
Wierzch posypać ziarenkami.
Piec w temperaturze 180 stopni około 25/ 30 minut. Wierzch ma być złocisty.


Smacznego :)

 Ziarenkowo http://www.ziarenkowo.com/
  



 

21 komentarzy:

  1. ale smakowicie wygląda :) zjadłambym do kawki, bo właśnie sobie popijam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, kusisz kochana, kusisz :D wspaniałe ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ciasta z piankami budyniowymi. Są pyszne i leciutkie. A z malinami, to już marzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealne na przywitanie pazdziernika :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne ciasto, pięknie wygląda i jest na pewno przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  6. To ciasto jest niezawodne, piekłam je kilka razy a z malinami smakuje wybornie, moja rodzina je uwielbia

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo domowo i pysznie :) Takie idealne ciasto na podwieczorek ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Asia pyszne ciasto,częstuję się kawałeczkiem;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dzień bez ciasta dniem straconym :)
    Twoje wygląda cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda pysznie. Poproszę kawałek :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger