czwartek, 18 sierpnia 2016

Spaghetti z indykiem.




Dzisiaj zapraszam na pyszny i szybki obiad. Spaghetti z mięsem z indyka w sosie pomidorowym.
Do tego dania użyłam wyśmienitych przypraw Plenus .
Wszystkich zainteresowanych przyprawami zapraszam na stronę internetową - https://www.galeriaherbat.pl/category/przyprawy-mieszanki.
Zapraszam :)


Składniki:

500 g mięsa mielonego z indyka
700 g sosu pomidorowego z puszki lub swojego
1 łyżka domowej vegety
1 łyżka suszonych pomidorów z  bazylią i czosnkiem Plenus
1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus 
1,5 łyżeczki suszonego czosnku Plenus  
2 łyżki masła
1 cebula
sól, pieprz, szczypta chili do smaku

makaron do spaghetti

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente.
Masło roztapiamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy, mięso z indyka, przyprawy i dobrze mieszamy.Dusimy na małym ogniu aż mięso lekko zmięknie.
Następnie dodajemy sos pomidorowy i co jakiś czas mieszając dusimy do całkowitej miękkości mięsa.Na samym końcu przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili.Podajemy z ugotowanym makaronem.
Smacznego:)    

 

5 komentarzy:

  1. Te suszone pomidory z bazylią i czosnkiem minie kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem tych przypraw, muszę przyjżeć sie asortymentowi, danie z pewnością pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Twoje spaghetti wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię dodatek suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem do sosów pomidorowych !

    OdpowiedzUsuń