Dzisiaj porozmawiajmy o Soli himalajskiej która pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Miliony lat temu słońce wysuszyło morze i tak powstały złoża soli. To najczystsza, najcenniejsza i najzdrowsza sól na naszej ziemi, wydobywana metodą płukania i wysuszania.
Różowa sól himalajska znana jest jako środek przyjmowany do wewnątrz i stosowany zewnętrznie. Można używać jej, jako codziennej porcji minerałów, zapobiegawczo oraz leczniczo. Bez obaw można zastąpić nią tradycyjną sól kuchenną, gdyż świetnie wydobywa i podkreśla smak różnych potraw.Wartości odżywcze soli to : sód, potas , magnez, fosfor,wapń, mangan, cynk,żelazo , selen, brom. Sól himalajską można używać do kąpieli oraz pilingów skóry, wyciąga ona toksyny ze skóry co przyspiesza jej regenerację.
Sól nie musi kojarzyć się z podwyższonym ciśnieniem czy innymi skutkami zdrowotnymi.Uzupełnia ona niedobory mikro i makro elementów, czyści organizm z metali ciężkich i wzmacnia układ krwionośny. Jeśli zainteresowani jesteście solą himalajską to zapraszam Was do sprawdzonego sklepiku internetowego firmy PLENUS - https://www.galeriaherbat.pl/sol-himalajska-drobna.html.
Znajdziecie tam również wiele wspaniałych przypraw oraz innych produktów.
mam w domu,używam;0
OdpowiedzUsuńA widzisz kochana, to muszę kupić. Bo ona i zdrowa i ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jej kolor - zawsze mi się oczy świecą, gdy ją widzę.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny post, sól himalajska coraz częściej przewija się na różnych blogach i wydaje się być świetnym zamiennikiem dla tradycyjnej soli. Pozdrawiamy. :)
OdpowiedzUsuń