Dzień dobry :) Chciałam Was zapoznać z firmą Dros.
Firma ta zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców. Wyróżnia ją to że do swoich przetworów używają tylko naturalnych składników. Takich jak: sól, cukier i ocet.
Warzywa które używane są do przetworów pochodzą z gospodarstwa rolnego właściciela firmy. DROS posiada szeroki asortyment sałatek, przecierów, kompotów.
Firma DROS posiada wiele wyróżnień i certyfikatów, dlatego jest godna polecenia.
Z produktów które otrzymałam najbardziej zaciekawiła mnie Włoska pasta do mięs, na bazie pomidorów, cebuli, marchewki, czosnku, bazylii i oregano. Wpadł mi do głowy pomysł dlaczego by nie wykorzystać tej pasty np: do zupy, pysznej , zimowej, rozgrzewającej. Prostej i szybkiej w wykonaniu.
Zapraszam :)
Składniki:
400 g mielonego mięsa
2 małe marchewki
2 małe łodygi selera naciowego
4 duże ziemniaki
domowa wegeta, pieprz do smaku
2 łyżki Pasty Włoskiej do mięs
120 ml słodkiej śmietanki
2, 3 litry wody lub według uznania
Wykonanie:
Do garnka przekładamy mięso mielone, dodajemy obraną, umytą i pokrojona w półplasterki marchewkę i seler, zalewamy wodą około 1 l i gotujemy na małym ogniu, gdy się zagotuje dodajemy domowej wegety. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dolewamy wody według uznania. Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodajemy pastę włoską, gotujemy aż warzywa będą all dente. Przyprawiamy do smaku, pieprzem, solą lub szczyptą chili dla ostrości, dodajemy śmietankę. Podajemy z bułką lub jak wolicie.
Życzę smacznego:)
Pyszna i sycąca zupka :)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńDzięki Agatko:)
UsuńBrzmi pysznie, a w dodatku, to zdecydowanie moje smaki:) Na pewno ją sprawdzę:D
OdpowiedzUsuńPolecam:)
UsuńRodzinie smakowała �� Gosia. P.
OdpowiedzUsuńCieszę się i pozdrawiam:)
Usuń