marca 30, 2015
marca 27, 2015
Humus z suszonymi pomidorami i ziarenkami Słoneczne pola
Witajcie :) zapraszam dzisiaj na przepyszny humus , czyli pastę z ciecierzycy .
Nazwałam ją humus po mojemu :) a to dlatego że dodałam do niego suszone pomidory w oliwie z pestkami dyni oraz przepyszne ziarenka Słoneczne pola z Ziarenkowa .
Dla tych którzy nie wiedzą :
Hummus (arab. – ciecierzyca) – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej.
Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem pita, ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca, ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek, tahini (pasta sezamowa), oliwa i sok z cytryny, przyprawy, niekiedy pietruszka oraz kmin rzymski, dokładnie razem wymieszane.
Zapraszam :)
Składniki :
Około 1,5 szklanki ciecierzycy lub gotowej z puszki
Około 8 pomidorów suszonych w oleju z pestkami dyni
2, 3 ząbki czosnku
sól ,pieprz do smaku
2 łyżeczki pasty tahini ( pasta sezamowa )
1 łyżka ZIARENEK SŁONECZNE POLA Z ZIARENKOWA
Wykonanie :
Ciecierzycę namoczyć na noc , następnie ugotować do miękkości.
Odcedzić zostawiając trochę wody w której się gotowała.
Ugotowana ciecierzycę przełożyć do malaksera , dodać pomidory z pestkami dyni i odrobiną oleju z pomidorów, czosnek oraz pastę tahini .Wszystkie składniki dobrze zmiksować , przyprawić do smaku solą i pieprzem ( ja dodałam vegety zamiast soli ) . Konsystencja humusu ma być lużniejsza nie może być zbita.
Jeśli wyda wam się zbyt gęsta dodajcie trochę wody w której gotowała się ciecierzyca.
Rada: Jeśli nie macie pasty tahini zmiksujcie łyżkę nasion sezamu z oliwą .
Pasta jest przepyszna :) Smacznego :)
Zapraszam do wypróbowania przepysznych mieszanek z Ziarenkowa dostępnych tu - http://sklep.ziarenkowo.com/index.php
Nazwałam ją humus po mojemu :) a to dlatego że dodałam do niego suszone pomidory w oliwie z pestkami dyni oraz przepyszne ziarenka Słoneczne pola z Ziarenkowa .
Dla tych którzy nie wiedzą :
Hummus (arab. – ciecierzyca) – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej.
Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem pita, ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca, ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek, tahini (pasta sezamowa), oliwa i sok z cytryny, przyprawy, niekiedy pietruszka oraz kmin rzymski, dokładnie razem wymieszane.
Zapraszam :)
Składniki :
Około 1,5 szklanki ciecierzycy lub gotowej z puszki
Około 8 pomidorów suszonych w oleju z pestkami dyni
2, 3 ząbki czosnku
sól ,pieprz do smaku
2 łyżeczki pasty tahini ( pasta sezamowa )
1 łyżka ZIARENEK SŁONECZNE POLA Z ZIARENKOWA
Wykonanie :
Ciecierzycę namoczyć na noc , następnie ugotować do miękkości.
Odcedzić zostawiając trochę wody w której się gotowała.
Ugotowana ciecierzycę przełożyć do malaksera , dodać pomidory z pestkami dyni i odrobiną oleju z pomidorów, czosnek oraz pastę tahini .Wszystkie składniki dobrze zmiksować , przyprawić do smaku solą i pieprzem ( ja dodałam vegety zamiast soli ) . Konsystencja humusu ma być lużniejsza nie może być zbita.
Jeśli wyda wam się zbyt gęsta dodajcie trochę wody w której gotowała się ciecierzyca.
Rada: Jeśli nie macie pasty tahini zmiksujcie łyżkę nasion sezamu z oliwą .
Pasta jest przepyszna :) Smacznego :)
Zapraszam do wypróbowania przepysznych mieszanek z Ziarenkowa dostępnych tu - http://sklep.ziarenkowo.com/index.php
marca 26, 2015
marca 24, 2015
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i sosem serowym
Dzisiaj zapraszam na makaronową zapiekankę ze szpinakiem zapiekaną w sosie serowym .
Połączenie tych wszystkich składników pod pierzynką serową daje niesamowity aromat i smak :) Do posypania zapiekanki proponuję przepyszne ziarenka
Piekło niebo Ziarenkowo
Połączenie tych wszystkich składników pod pierzynką serową daje niesamowity aromat i smak :) Do posypania zapiekanki proponuję przepyszne ziarenka
Piekło niebo Ziarenkowo
marca 23, 2015
Orzechowe z brzoskwiniami
Ostatnio się zastanawiałam co by tu upiec na niedzielę , córka podsunęła mi pomysł na ciasto z orzechami , karmelem , masą budyniową , brzoskwiniami i galaretką , powiem Wam że ciasto wyszło pyszne
i szybko znikało z talerza :)
Zapraszam :)
Składniki na ciasto kruche z orzechami :
2,5 szklanki mąki
1 kostka margaryny Kasi
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
5 żółtek
Masa z białek :
5 białek
300 g orzechów ziemnych posiekanych
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 /2 szklanki cukru
1 puszka masy krówkowej
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
600 ml przegotowanej wody
Masa budyniowa :
600 ml mleka
2 budynie waniliowe z cukrem Winiary
1 łyżka mąki
2 żółtka
4 łyżki masła
Blaszka tradycyjna duża
Wykonanie :
Mąkę przesiać z proszkiem na stolnicę , dodać cukier , cukier waniliowy i margarynę , posiekać nożem , dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto , podzielić na 2 części .
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia .
Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszek .
Białka ubić ze szczyptą soli , pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Następnie dodajemy posiekane orzechy ziemne . Wszystko delikatnie mieszamy.
Dzielimy masę na 2 części i rozprowadzamy na ciastach które wyłożyliśmy do blaszek .
Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.( około 15/ 20 minut )
Przestudzone placki smarujemy z wierzchu masą krówkową.
Połowę mleka wlać do garnka , w drugiej połowie rozmieszać budyń z mąką i żółtkami .
Wlać do gotującego mleka , gotować aż zgęstnieje.
Zimny budyń utrzeć z 4 łyżkami masła .
2 galaretki rozpuścić w 600 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia
Warstwy ciasta :
ciasto
budyń
ciasto
masa krówkowa
pokrojone w plasterki brzoskwinie
galaretka brzoskwiniowa
Smacznego :)
i szybko znikało z talerza :)
Zapraszam :)
Składniki na ciasto kruche z orzechami :
2,5 szklanki mąki
1 kostka margaryny Kasi
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
5 żółtek
Masa z białek :
5 białek
300 g orzechów ziemnych posiekanych
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 /2 szklanki cukru
1 puszka masy krówkowej
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
600 ml przegotowanej wody
Masa budyniowa :
600 ml mleka
2 budynie waniliowe z cukrem Winiary
1 łyżka mąki
2 żółtka
4 łyżki masła
Blaszka tradycyjna duża
Wykonanie :
Mąkę przesiać z proszkiem na stolnicę , dodać cukier , cukier waniliowy i margarynę , posiekać nożem , dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto , podzielić na 2 części .
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia .
Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszek .
Białka ubić ze szczyptą soli , pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Następnie dodajemy posiekane orzechy ziemne . Wszystko delikatnie mieszamy.
Dzielimy masę na 2 części i rozprowadzamy na ciastach które wyłożyliśmy do blaszek .
Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.( około 15/ 20 minut )
Przestudzone placki smarujemy z wierzchu masą krówkową.
Połowę mleka wlać do garnka , w drugiej połowie rozmieszać budyń z mąką i żółtkami .
Wlać do gotującego mleka , gotować aż zgęstnieje.
Zimny budyń utrzeć z 4 łyżkami masła .
2 galaretki rozpuścić w 600 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia
Warstwy ciasta :
ciasto
budyń
ciasto
masa krówkowa
pokrojone w plasterki brzoskwinie
galaretka brzoskwiniowa
Smacznego :)
marca 20, 2015
Warzywa z patelni
Co powiecie na takie warzywa z patelni , można je podawać jako samodzielna danie lub dodatek do ziemniaków czy kasz :) Zapraszam :)
Składniki :
1 puszka fasolki czerwonej
3 marchewki
1 puszka kukurydzy
kawałek pora
1 papryka czerwona
2 garści fasolki mrożonej zielonej
2 selery naciowe
Vegeta, pieprz , bazylia suszona
1/2 szklanki śmietany 30 %
3 łyżki masła
Wykonanie :
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie
Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki.
Kukurydzę odsączyć z wody.
Paprykę pokroić w paseczki . Seler naciowy pokroić na średniej grubości kawałki
Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła , dodać warzywa , chwilę dusić pod przykryciem .
Gdy puści sok dodać przyprawy ( do smaku ).
Warzywa dusić pod przykryciem aż zmiękną
Pod koniec dodać śmietankę i dusić około 6 minut .
Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu . Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć.
Smacznego :)
Składniki :
1 puszka fasolki czerwonej
3 marchewki
1 puszka kukurydzy
kawałek pora
1 papryka czerwona
2 garści fasolki mrożonej zielonej
2 selery naciowe
Vegeta, pieprz , bazylia suszona
1/2 szklanki śmietany 30 %
3 łyżki masła
Wykonanie :
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie
Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki.
Kukurydzę odsączyć z wody.
Paprykę pokroić w paseczki . Seler naciowy pokroić na średniej grubości kawałki
Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła , dodać warzywa , chwilę dusić pod przykryciem .
Gdy puści sok dodać przyprawy ( do smaku ).
Warzywa dusić pod przykryciem aż zmiękną
Pod koniec dodać śmietankę i dusić około 6 minut .
Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu . Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć.
Smacznego :)
marca 18, 2015
marca 18, 2015
Kminkówki
Co powiecie na takie oto pyszne , chrupiące paluszki domowe z kminkiem.
Jeśli lubicie coś pochrupać miedzy posiłkami to nadają się w sam raz.
Zapraszam :)
Składniki :
1,5 szklanki mąki
200 g ziemniaków ugotowanych przeciśniętych przez praskę
2,5 dag masła
1 jajko
kminek (około 1/2 szklanki )
1 jajko
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić i przepuścić przez praskę.
Dodać jajko około 1 łyżki kminku ,masło mąkę i sól do smaku .
Wszystko zagnieść.
Z ciasta formować cienkie wałeczki o długości około 10 cm
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć paluszki , posmarować roztrzepanym jajkiem i jeszcze posypać kminkiem .
Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 18 minut ) ja piekę z termo obiegiem .
Smacznego :)
Jeśli lubicie coś pochrupać miedzy posiłkami to nadają się w sam raz.
Zapraszam :)
Składniki :
1,5 szklanki mąki
200 g ziemniaków ugotowanych przeciśniętych przez praskę
2,5 dag masła
1 jajko
kminek (około 1/2 szklanki )
1 jajko
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić i przepuścić przez praskę.
Dodać jajko około 1 łyżki kminku ,masło mąkę i sól do smaku .
Wszystko zagnieść.
Z ciasta formować cienkie wałeczki o długości około 10 cm
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć paluszki , posmarować roztrzepanym jajkiem i jeszcze posypać kminkiem .
Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 18 minut ) ja piekę z termo obiegiem .
Smacznego :)
marca 17, 2015
marca 16, 2015
Sałatka z kurczakiem
Witajcie :) zapraszam Was dzisiaj na wiosenną sałatkę z kurczakiem.
Do sałatki dodałam przepyszną mieszankę ziarenek Piekło niebo Ziarenkowo
Połączenie prażonego słonecznika , siemia lnianego , chilli , pietruszki i czosnku daje niesamowity smak i aromat :)
Składniki :
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 lub cała puszka kukurydzy
kawałek pora
1 marchew durza
1 pierś pieczona
1 łyżka ziarenek Piekło niebo Ziarenkowo
1 sos grecki Knorr
sól, pieprz i cukier do smaku
200 g kwaśnej śmietany 12 %
Wykonanie :
Kapustę umyć i drobno pokroić.
Papryki umyć usunąć środek i pokroić w kostkę.
Por pokroić w cieniutkie pół talarki
Pierś pokroić w kostkę lub paseczki.
Marchew obrać , umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach .
Kukurydzę odsączyć na sitku z wody.
Wszystkie składniki razem wymieszać.
Do śmietany dodać sos grecki, sól , pierz , i cukier do smaku ja dałam 2 łyżeczki ( możecie dodać mniej lub więcej ).Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 4 minut aby przyprawy się przegryzły ze śmietaną.
Sałatkę polać śmietaną i delikatnie wymieszać.
Gotową sałatkę posypać prażonymi ziarenkami .
Podawać jako samodzielne danie lub jako surówkę do obiadu .
Smacznego :)
Zapraszam do wypróbowania przepysznych ziarenkowych mieszanek dostępnych kliknij w link
http://sklep.ziarenkowo.com/index.php?id_product=8&controller=product
Do sałatki dodałam przepyszną mieszankę ziarenek Piekło niebo Ziarenkowo
Połączenie prażonego słonecznika , siemia lnianego , chilli , pietruszki i czosnku daje niesamowity smak i aromat :)
Składniki :
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 lub cała puszka kukurydzy
kawałek pora
1 marchew durza
1 pierś pieczona
1 łyżka ziarenek Piekło niebo Ziarenkowo
1 sos grecki Knorr
sól, pieprz i cukier do smaku
200 g kwaśnej śmietany 12 %
Wykonanie :
Kapustę umyć i drobno pokroić.
Papryki umyć usunąć środek i pokroić w kostkę.
Por pokroić w cieniutkie pół talarki
Pierś pokroić w kostkę lub paseczki.
Marchew obrać , umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach .
Kukurydzę odsączyć na sitku z wody.
Wszystkie składniki razem wymieszać.
Do śmietany dodać sos grecki, sól , pierz , i cukier do smaku ja dałam 2 łyżeczki ( możecie dodać mniej lub więcej ).Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 4 minut aby przyprawy się przegryzły ze śmietaną.
Sałatkę polać śmietaną i delikatnie wymieszać.
Gotową sałatkę posypać prażonymi ziarenkami .
Podawać jako samodzielne danie lub jako surówkę do obiadu .
Smacznego :)
Zapraszam do wypróbowania przepysznych ziarenkowych mieszanek dostępnych kliknij w link
http://sklep.ziarenkowo.com/index.php?id_product=8&controller=product
marca 13, 2015
Ciateczka z płatków owsianych i mieszanki prażonych ziaren Migdałowy przyladek
Zapraszam na ciasteczka z płatków owsianych oraz mieszanki prażonych ziaren o nazwie Migdałowy przylądek Ziarenkowo , ciasteczka są pyszne mięciutkie a zarazem chrupiące .
Zapraszam również do wypróbowania produktów Ziarenkowo :)
Składniki :
260 g płatków owsianych błyskawicznych Piątnica
2 łyżki mieszanki migdalowy przyladek Ziarenkowo
150 g masła
200 g cukru pudru
1 łyżka kakao
3 jajka
1 płaska łyżeczka sody
1 cukier waniliowy
kilka kropli olejku migdałowego
3 jajka
5 łyżek mąki
Wykonanie :
Płatki przesypać na patelnię i uprażyć, nie przypalić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem , cukrem waniliowym , olejkiem migdałowym i masłem na puch.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do uprażonych i lekko ciepłych ( nie gorących płatków dodać , 2 łyżki mieszanki ziaren , kakao, i utarte masło , wymieszać mikserem .
Następnie dodać mąkę ze sodą jeszcze raz wymieszać.
Na końcu dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto odstawić na około 10 minut aby zgęstniało.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .
Nakładać po łyżeczce ciasta .
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni , piec około 15/ 20 minut mają mieć lekko brązowy kolor.
Smacznego :)
Zapraszam również do wypróbowania produktów Ziarenkowo :)
Składniki :
260 g płatków owsianych błyskawicznych Piątnica
2 łyżki mieszanki migdalowy przyladek Ziarenkowo
150 g masła
200 g cukru pudru
1 łyżka kakao
3 jajka
1 płaska łyżeczka sody
1 cukier waniliowy
kilka kropli olejku migdałowego
3 jajka
5 łyżek mąki
Wykonanie :
Płatki przesypać na patelnię i uprażyć, nie przypalić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem , cukrem waniliowym , olejkiem migdałowym i masłem na puch.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do uprażonych i lekko ciepłych ( nie gorących płatków dodać , 2 łyżki mieszanki ziaren , kakao, i utarte masło , wymieszać mikserem .
Następnie dodać mąkę ze sodą jeszcze raz wymieszać.
Na końcu dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto odstawić na około 10 minut aby zgęstniało.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .
Nakładać po łyżeczce ciasta .
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni , piec około 15/ 20 minut mają mieć lekko brązowy kolor.
Smacznego :)
marca 13, 2015
Produkty Ziarenkowo
Zapraszam do wypróbowania przepysznych mieszanek prażonych ziaren z Ziarenkowa
Produkty dostępne w sklepie internetowym http://sklep.ziarenkowo.com/index.php
1.
Produkty dostępne w sklepie internetowym http://sklep.ziarenkowo.com/index.php
1.
Słoneczne Pola
Prażone ziarna: słonecznik, sezam, siemię lniane / 300 gramów
Produkt bezglutenowy
Nie zawiera konserwantów
Idealny i zdrowy dodatek do sałatek, kanapek, obiadów, panierek, zup oraz jako smaczna dekoracja potraw
2.
Produkt bezglutenowy
Nie zawiera konserwantów
Idealny i zdrowy dodatek do sałatek, kanapek, obiadów, panierek, zup oraz jako smaczna dekoracja potraw
2.
Piekło-Niebo
marca 13, 2015
Placuszki kukurydziane z chilli
Jeśli nie macie pomysłu na obiad to zapraszam do wypróbowania takich oto pysznych placuszków z kukurydzą i chilli można je podawać z dowolnymi sosami lub ketchupem.
Zapraszam również na zakupy do sklepu Piątnica , posiadają szeroki asortyment wyśmienitych produktów , przypraw , bakali itp.
Zapraszam :)
Składniki :
200g kukurydzy z puszki
3 białka
3 żółtka
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy pomidor , czosnek , bazylia Piątnica
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Piątnica
1/2 łyżeczki chilli w ziarenkach
Pieprz , vegeta do smaku
60 g mąki
1 starta marchewka
1 mała cebulka
5 plasterków sera żółtego
80 ml mleka
Olej do smażenia
Wykonanie :
Kukurydzę odsączyć na sitku , marchew i cebulkę zetrzeć na tarce jarzynowej, ser pokroić w kosteczkę, dodać żółtka i przyprawy.
Wlać mleko , dodać mąkę z sodą i wymieszać.
Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem możecie zamiast chilli w ziarenkach dodać chilli w proszku.Placuszki maja być ostrawe.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z dowolnymi sosami .
Smacznego :)
Zapraszam również na zakupy do sklepu Piątnica , posiadają szeroki asortyment wyśmienitych produktów , przypraw , bakali itp.
Zapraszam :)
Składniki :
200g kukurydzy z puszki
3 białka
3 żółtka
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy pomidor , czosnek , bazylia Piątnica
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Piątnica
1/2 łyżeczki chilli w ziarenkach
Pieprz , vegeta do smaku
60 g mąki
1 starta marchewka
1 mała cebulka
5 plasterków sera żółtego
80 ml mleka
Olej do smażenia
Wykonanie :
Kukurydzę odsączyć na sitku , marchew i cebulkę zetrzeć na tarce jarzynowej, ser pokroić w kosteczkę, dodać żółtka i przyprawy.
Wlać mleko , dodać mąkę z sodą i wymieszać.
Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem możecie zamiast chilli w ziarenkach dodać chilli w proszku.Placuszki maja być ostrawe.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z dowolnymi sosami .
Smacznego :)
Translate
Etykiety
Akcje kulinarne na Durszlaku
(10)
AQUAPHOR- recenzja
(1)
Babeczki na słono
(3)
Babki i Babeczki
(37)
Bee.pl
(3)
Bigos
(1)
Błyskawiczny Piątek
(21)
BOGUCICE
(77)
Bonduelle
(23)
Brześć
(14)
Bułeczki na słodko
(29)
Bułeczki na słono
(21)
Cedrob
(3)
Ciasta
(190)
Ciasta bez pieczenia
(4)
Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga .
(1)
Ciasta z owocami
(63)
Ciasta z wiśniami
(4)
Ciasteczka
(114)
ciasto
(1)
cukr
(1)
Cukry Nyskie
(19)
Cykoria.
(10)
Dania na kolację lub śniadanie
(85)
Dania obiadowe
(260)
Desery
(27)
Dodatki do ciast
(1)
Domowa wędlina
(7)
Domowe pieczywo
(13)
Dros
(1)
Duda
(18)
Dżemy
(2)
Eco Blik
(3)
FolWark
(33)
Frisco
(4)
Galeo
(9)
Galeria Cuda Świata
(2)
Gjuwecz
(2)
Gołąbki
(4)
Graciarnia Pana Grzegorza
(1)
Helio
(41)
Intergalaktyczne gotowanie
(1)
KONESSO- RECENZJA
(4)
Konkurs
(2)
Lidl
(4)
Liebster Blog Award 2015
(1)
M'cVities
(1)
MAKARONY POLSKIE
(4)
Mamut
(9)
Mąka z Młyna w Szadku
(12)
MICHI
(3)
mieso
(3)
Mięso
(55)
Młyny Stoisław
(26)
Moje decoupage
(1)
Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym
(1)
Moje robótki
(1)
muffinki
(3)
Nagrody
(1)
Napoje
(7)
Ogródek dziadunia
(13)
Oleje smakowe
(1)
Olejowy Raj
(9)
ORZECH
(39)
PapilArt
(12)
Pasty
(6)
Pasztety i wędliny
(2)
Pączki
(2)
Piątnica
(11)
Placki
(10)
POLO-market
(2)
Potrawy z grilla
(3)
PRIMAVIKA
(7)
Proeco Polska
(13)
Propozycja Sylwestrowa
(1)
Propozycja świątecznych ciast
(3)
Przekąski
(4)
Przepisy z truskawkami
(5)
Przetwory
(19)
Przyjaciele Kawy
(1)
Przyprawy
(1)
Przystawki
(28)
Przystawki Sylwestrowe
(2)
Radix Bis
(19)
Raw and Happy
(1)
Recenzje
(3)
Rolnik
(3)
Sałatki
(50)
Semco
(1)
Serniki i ciasta ze serem
(43)
Sery Korycińskie
(5)
Skworcu
(27)
Spichlerz Rusiecki
(2)
Społem Kielce
(5)
Super Krówka
(2)
surówka
(1)
Surówki
(15)
Swojska Piwniczka
(3)
Syropy lecznicze.
(1)
Święta
(29)
Tania książka.pl -
(1)
Tania książka.pl -recenzje
(53)
TarkaiMiarka.
(1)
Tarty na słodko
(1)
Tarty na słono
(2)
Testowanie Cenos
(23)
Testowanie Eco Blik
(9)
Testowanie Eterno
(21)
Testowanie Hańderek
(11)
Testowanie Incola
(11)
Testowanie Jamar
(9)
Testowanie Melvit
(5)
Testowanie Młynomag
(25)
Testowanie Pamapol
(4)
Testowanie Parczew
(3)
Testowanie Plenus
(15)
Testowanie PopCrop
(1)
Testowanie produktów Becla
(7)
Testowanie Roleski
(16)
Testowanie Sempre
(4)
Tłusty czwartek
(1)
Torty i torciki
(16)
Tovago
(5)
Tradismak
(5)
Tradycyjne Jadło
(12)
Vanille Mynte
(1)
VENOSA
(1)
Walentynki z Orzech
(3)
Wielkanoc
(41)
Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko
(3)
WSPÓŁPRACA
(1)
Zapiekanki
(18)
ZIARENKOWO
(21)
Zupy
(31)
Życzenia
(2)