https://4.bp.blogspot.com/-iu6Ty7V8YVg/WEL3CZijD7I/AAAAAAAAJpU/WapCLqTcNMor7dUR36lToqvDrxcDar--QCLcB/s640/DSCF0701.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2https://1.bp.blogspot.com/-aIb0tlMH0Rk/WCHAnVfKraI/AAAAAAAAJa0/FUwBFoZIb6YYCF_YG-vI_vfbiacESw8BQCLcB/s640/DSCF0425.JPGLINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2LINK 2

listopada 30, 2014

Racuszki ziemniaczane

Racuszki ziemniaczane
Witajcie :) 

Dzisiaj mam dla Was propozycję co zrobić z ziemniaków które zostały  z obiadu .
Proponuję przygotowanie takich oto pysznych racuszków ziemniaczanych :) 
Można podawać je z dowolnym sosem , ketchupem lub kwaśną śmietaną .
Placuszki są mięciutkie rozpływające się w ustach  .

                                           Zapraszam :)


  Składniki :

około 0.5 kg ziemniaków ugotowanych
3 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 płaska łyżeczka przyprawy pikantny kurczak Skworcu 
szczypta zielonego pieprzu Skworcu 
sól do smaku 
szczypta proszku do pieczenia

Wykonanie :

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę .
Dodać żółtka , śmietanę, szczyptę proszku z mąką   i przyprawić do smaku .
 Wszystko wymieszać mikserem.
Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do masy ziemniaczanej i delikatnie wymieszać łyżką .
Na rozgrzaną oliwę kłaść łyżką porcję ciasta.
Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Podawać z sosem , ketchupem lub kwaśną śmietaną.

                     SMACZNEGO :)

 

                              
                                  
                            

listopada 29, 2014

Snikers

Snikers
        Witajcie :) dzisiaj zapraszam na pyszne miodowe ciasto z orzechami , kremem budyniowym i masą kajmakową . Snikers kojarzy mi się ze świętami :) zapewne wszyscy bardzo dobrze znacie to ciasto i często gościło na Waszych stołach :) ja  jednak zachęcam  do odświeżania starych sprawdzonych przepisów :) 





            Składniki na ciasto miodowe :

  4szklanki mąki

1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy Skworcu
2 łyżki płynnego miodu
1,5 łyżeczki sody
1 kostka margaryny
3 jajka 


1 puszka masy kajmakowej

210 g orzechów włoskich Skworcu
100 g  margaryny
2 łyżki miodu
100 g cukru trzcinowego


Masa budyniowa:

  600ml  mleka

3 budynie waniliowe bez cukru Winiary
1 cukier waniliowy
3 łyżki cukru  
3 żółtka

3 łyżki margaryny do ugotowanego budyniu


Wykonanie ciasta :


Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.


Masa budyniowa:

  300 ml mleka wlać do garnka i zagotować  ( w 300 ml mleka rozpuścić budynie i żółtka , wlać do gotującego mleka )  gotować na małym ogniu aż zgęstnieje 

Gdy budyń przestygnie utrzeć mikserem  z 3  łyżkami margaryny .


Masz orzechowa :

Margarynę rozpuścić z miodem , cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .



Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki .
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)

Upiec 2 placki .
Na trzecim  surowym placku rozłożyć ciepłą masę orzechową i także upiec.

Placki piec około 10/ 15 minut W TEMP 18 stopni.
Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej.


Warstwy ciasta:

1 blat ciasta nasączyć wodą  z miodem i posmarować masą budyniową.
Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy .
Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami.

Smacznego :)





listopada 27, 2014

Zapiekanka z resztek

Zapiekanka z resztek
Często się zdarza że zostają nam z obiadu resztki kurczaka, pieczarek .
Proponuję wykorzystanie ich w takiej oto zapiekance z ziemniaków, kurczaka , pieczarek i jajek .
                             Zapraszam :)



Składniki

Ziemniaki
resztki kurczaka np udko , noga ,
bazylia Skworcu 

oregano Skworcu 
sól selerowa Skworcu

kilka jajek
ser żółty
cebula , pieczarki
Sposób przygotowania

1.

Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiarteczki , dodać przyprawy : sól selerową  , pieprz , bazylię , oregano. polać oliwą i wymieszać.

2.

Cebulę i pieczarki pokroić i zeszklić na maśle .

3.

Kurczaka pokroić w grubą kostkę.

4.

Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną , na spód ułożyć plastry sera żółtego. Na ser wyłożyć ziemniaki , na ziemniaki ułożyć kurczaka wymieszanego z cebulą i pieczarkami.Wierzch zalać roztrzepanymi i posolonymi jajkami.

5.

Piec w temp .180 st około 45 minut aż ziemniaki zmiękną .


listopada 26, 2014

Placuszki śmietanowe

Placuszki śmietanowe
Czasami nam się zdarza że nie mamy czasu na przygotowanie normalnego obiadu .
Zastanawiamy się wtedy co tu przygotować na szybko . Ja  dzisiaj polecam Wam takie oto pyszne i proste placuszki śmietanowe z szynką i żółtym serem. Zapraszam do wypróbowania bo są bardzo pyszne, plus w nich taki że możecie do nich dodać jaki tylko chcecie farsz, z ziemniaków, tuńczyka, kapusty :)


listopada 26, 2014

Babeczki kakaowe z morelami i kokosem

Babeczki kakaowe z morelami i kokosem
Zapraszam na pyszne i proste w wykonaniu babeczki kakaowe z morelami i kokosem :)






Składniki ;

1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru
1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera
6 jajek
3 łyżki kakao gorzkiego 
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera
1 łyżka kwaśnej śmietany 

1,5 szklanki moreli suszonych Skworcu
2 łyżki kokosu w kostkach Skworcu
1 krem Waniliowy Dr .Oetkera.
1,5 szklanki mleka do kremu


Wykonanie;

Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym , dodać mąkę , kakao i proszek , wymieszać.
Dodać 1 łyżkę śmietany i pokrojone w kostkę morele .
Na końcu pokruszyć kosteczki kokosu i wszystko razem wymieszać.

Nakładać po łyżce do papilotek.
Piec w temperaturze 180 st do suchego patyczka .

Wierzch udekorować kremem waniliowym Dr. Oetkera przygotowanym według przepisu na opakowaniu .




Smacznego :)

listopada 25, 2014

Łódeczki z mozzarellą

Łódeczki z mozzarellą
Zapraszam na drugą wersję piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorkami , w formie łódeczek zapiekanych w piekarniku :)






składniki :

4 piersi 
pomidorki suszone w oliwie
mozzarella 
sól,  suszona, czosnek granulowany
bazylia Skworcu


Wykonanie ;

Piersi umyć , przeciąć środek tworząc sakiewkę.
Natrzeć solą ,pieprzem, czosnkiem i bazylią.
Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą z pomidorków.
Ułożyć piersi tworząc łódeczkę , do środka włożyć pomidorki pokrojone w paseczki i mozzarellę.
Polać oliwą z pomidorów.

Piec w temp 190 st około 25/ 30 minut .


Smacznego.



listopada 25, 2014

Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą

Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą
              Witajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :)
Przygotowałam je z piersi z kurczaka nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami .
Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :)








Składniki ;

2, 3 piersi z kurczaka
1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju 
sól selerowa Skworcu   
Bazylia suszona Skworcu
Pieprz zielony Skworcu 
Czosnek granulowany
Mozzarella 
bułka tarta
jajka

do smażenia masło klarowane lub oliwa 


Wykonanie ;

Piersi umyć , pokroić i delikatnie rozbić .
Posolić , popieprzyć , posypać czosnkiem i bazylią .
Na każdym płacie mięsa ułożyć pokrojone w paseczki pomidory i mozzarellę.
Zwijać jak roladki .
Jajka rozbić , zamaczać roladki i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na maśle klarowanym lub oliwie.

Pyszne i proste 


                                       Smacznego :)

listopada 24, 2014

Schab z pieczarkami i morelami

Schab z pieczarkami i morelami
           
Zapraszam na pyszny schab z pieczarkami lub morelami .Takie mięsko nadaje się jako wędlinka na kanapkę lub danie obiadowe . Schab praktycznie można nadziewać wszystkim , co kto lubi  : pieczarkami , morelami  suszonymi śliwkami lub pomidorkami .  Mięsko piecze się w rękawie i dlatego jest soczyste rozpływające się w ustach . Jeśli przejadł Wam się niedzielny kurczak to proponuję zrobienie takiego dania :)





listopada 24, 2014

Domowe trufle

Domowe trufle
                                       Domowe trufle 

Często  się zdarza że zostaje nam po kilka lub połowa paczki  nie wykorzystanych herbatników lub biszkoptów . Proponuję zrobić z nich domowe trufelki z dodatkiem bakali lub samych migdałów
Połączenie czekolady z ciasteczkami  i migdałami  to rozkosz dla podniebienia :)

                                           Zapraszam :)









Składniki :

100 g biszkoptów
100 g herbatników petit beurre
2 tabliczki czekolady Milka
5 łyżek śmietany kremówki 30 %
138 g migdałów mielonych
2 cukry wanilinowe Dr. Oetkera





  • Sposób przygotowania

    1.
     - krok 1 Herbatniki i biszkopty zmielić .
    2.
    Czekoladę rozpuścić nad parą wodną z cukrem wanilinowym.
    3.
     - krok 3 Do letniej czekolady dodać śmietankę i wymieszać.
    4.
    Do zmielonych herbatników i biszkoptów dodać migdały oraz masę czekoladową.
    5.
     - krok 5 Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
    6.
     - krok 6 Ręce namoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    7.
     - krok 7 Trufelki obtaczać w wiórkach kokosowych lub orzechach , jak wolicie.
    8.
    Odstawić do lodówki na 2 godziny .

listopada 22, 2014

Szachownica inaczej

Szachownica inaczej
         Szachownica inaczej 

Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto o nazwie szachownica .
Na pewno słyszeliście już o takiej nazwie i znacie sernik szachownicę :) 
Ja dzisiaj postanowiłam troszkę zmienić i zrobić szachownicę ale z biszkoptu kakaowego i pysznej masy śmietanowej . Jeśli zaciekawiło Was moje ciasto to jeszcze raz zapraszam :) 




listopada 21, 2014

Surówka z marchewki z kukurydzą

Surówka z marchewki z kukurydzą
Zapraszam na pyszną  i zdrową surówkę z marchewki :)





Składniki :

Kilka marchewek 
Kawałeczek pora
szczypiorek suszony
1 puszka kukurydzy
Sól selerowa ze Skworcu
Pieprz
1/ 2 łyżki majonezu
Szczypta czosnku granulowanego
Posiekanej świeżej pietruszki 
Posiekanego koperku 


Wykonanie :

Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej .
Dodać pora pokrojonego w paseczki , kukurydzę , szczypiorek, pietruszkę , koperek , wymieszać .
Przyprawić do smaku , dodać 1 lub 2 łyżki majonezu i jeszcze raz wymieszać .


                               SMACZNEGO :)
 

listopada 21, 2014

Ciasteczka czekoladowo - imbirowe

Ciasteczka czekoladowo - imbirowe
Ciasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechowe

Zapraszam na  ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem .
Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco .
Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :)





 Składniki :
2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu
1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu
2 łyżki posiekanych orzechów laskowych  Skworcu
1 łyżeczka cynamonu Skworcu

1 łyżeczka imbiru
1 cukier wanilinowy 
60 g margaryny Kasi 
80 g cukru
2 jajka 
210 g mąki
1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
1, 5 tabliczki posiekanej czekolady Milka 


Wykonanie;

Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem na grudkowatą masę .
Ciasto wyłożyć  na stolnicę i zagnieść , odłożyć do lodówki na około 15 minut.

Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolny kształt ciasteczek .
Przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę .










Piec w temp 180 st około 15 minut na zloty kolor.


SMACZNEGO :)

listopada 18, 2014

Bułeczki z ziemniakami

Bułeczki  z ziemniakami
               Bułeczki nadziewane ziemniakami
 Dzisiaj zapraszam na bułeczki z  mojego dzieciństwa , w naszym domu w każdy piątek babcia piekła właśnie takie bułeczki . Pyszne nadziewane ziemniakami z serem żółtym . Każdą  bułeczkę moczyło się w osolonej oliwie z czosnkiem co to był za smak :) myyy pycha. :) Jeśli Was zaciekawiły moje bułeczki to zapraszam :)





Składniki :)
1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży
1/2 kostki margaryny Kasi
2 szkl mleka ciepłego
5 żółtek
1lub 2 łyżeczki soli



Mała miseczka ziemniaków ugotowanych przeciśniętych przez praskę
kawałek sera żółtego
szczypiorek suszony
sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku


Wykonanie :


1.
Do ciepłego mleka dodać drożdże , sól i troszkę mąki , rozmieszać .

2.
Dodać żółtka , resztę mąki , wymieszać .

3.
Wlać roztopioną margarynę i wyrobić ciasto . Musi odchodzić od ręki .

4.
 - krok 4 Ja zawsze jeszcze przekładam ciasto na stolnicę , chwilę zagniatam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .

5.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypana mąką.

6.
Rozwałkować i wykrawać koła.

7.
 - krok 7 Farsz :Ugotowane przeciśnięte przez praskę ziemniaki przyprawić do smaku , solą , pieprzem , czosnkiem , dodać starty ser żółty i suszony szczypiorek , wszystkie składniki wymieszać. Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu . Zlepiać jak pączka.

8.
Blaszkę wyłożyć papierem , przełożyć bułeczki .

9.
 - krok 9 Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut mają być rumiane .


Na drugi dzień  taką bułeczkę można przeciąć na pół i podsmażyć na masełku , pycha :)

listopada 17, 2014

Zupka krem z dyni

Zupka krem z dyni
          Kremowa zupka z dyni.
Zapraszam na pyszną rozgrzewającą zupkę krem z dyni  z dodatkiem imbiru i gałki muszkatołowej .





Składniki :
około 5 ziemniaków
kawałeczek pora
2 małe marchewki
kawałeczek selera
szczypta imbiru
szczypta gałki muszkatołowej , vegeta
około 500 g dyni
4 łyżki masła
1 cebulka

3 łyżki śmietanki 30 %


Wykonanie :

 
1.
Warzywa obrać , umyć i pokroić w kostkę . Dynię obrać umyć i też pokroić w kostkę .
2.
W garnku rozpuścić masło , dodać wszystkie warzywa i chwilkę podsmażyć nie przypalić.
3.
Zalać wodą tak aby wszystko było dobrze przykryte . Dusić do miękkości , dodać przyprawy i wszystko zmiksować.
4.
Do zupki dodać śmietankę i wymieszać . Podawać z grzankami .


listopada 17, 2014

Tarta szpinakowa

Tarta szpinakowa
 Tarta szpinakowa 

Dzisiaj zapraszam na pyszną i prostą w wykonaniu tartę szpinakową.
Jak nam wiadomo szpinak ma dużo właściwości zdrowotnych i witamin
Żle przyrządzony był kiedyś zmorą wielu dzieci Myślę że podany w takiej formie szpinak skusi nawet osoby które nigdy go nie lubiły :)   
Upieczony w tarcie jest naprawdę pyszny :)









Składnik ina ciasto ;

 2,5 szkl mąki i troszkę do podsypania w czasie wałkowania
4 żółtka
1 łyżeczka soli
1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
150 g margaryny


Farsz;

450 g szpinaku siekanego z Frosty
5 jajek
sól, pieprz , czosnek do smaku
1 łyżka mąki 
5 jajek

Wykonanie ;


Do miski dodać składniki  na ciasto i wyrobić na grudkowatą masę mikserem.
Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.

Formę do tarty wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą .
Ciasto rozwałkować , przełożyć do formy i spód nakłuć widelcem.
                                                                                                    









Posiekany szpinak przełożyć do miski , dodać 5 żółtek , mąkę z proszkiem i wymieszać.
5 białek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli , dodać do szpinaku i delikatnie wymieszać.

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. i podpiec około 15 minut.
Następnie wyjąć ciasto i przełożyć szpinak.










Włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec około 15 minut ( wiadomo że każdy piekarnik piecze inaczej )

Po upieczeniu i ostygnięciu taka tartę podaję z sosem czosnkowym lub majonaezowo - ketchupowym moja rodzinka takie dodatki uwielbia.  

                                                    SMACZNEGO :)





listopada 15, 2014

Torcik jogurtowo- czekoladowy

Torcik jogurtowo- czekoladowy
Torcik jogurtowo - czekoladowy
Dzisiaj postanowiłam upiec  torcik , dzieci zażyczyły sobie że ma być koniecznie z jakimś kremem :) 
Zrobiłam więc kremy jogurtowy i czekoladowo - toffi , jeśli was zaciekawił mój torcik to zapraszam :) 









Składniki

Składniki na biszkopt;
1 szkl mąki tortowej
1 szkl cukru
1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia


1 krem jogurtowy Dr Oetkera
1 krem waniliowy --''' -----
150 g jogurtu naturalnego
400 ml mleka


1 krem toffi Dr . Oetkera
1 krem czekoladowy Dr. Oetkera
500 ml mleka

6 wafelków PryncyPałków

Podłużne biszkopty z cukrem około 25 sztuk




  • Sposób przygotowania

    1.
     - krok 1 Białka ubić .
    2.
    Żółtka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym .
    3.
     - krok 3 Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać , na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką .
    4.
    Tortownice o śred. 26 wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ).
    5.
     - krok 5 Przelać ciasto .
    6.
     - krok 6 Piec w temp 180 st do suchego patyczka .
    7.
     - krok 7 Zimny biszkopt przeciąć na 3 części .
    8.
    Krem jogurtowy ;
    9.
     - krok 9 Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych oczkach i wymieszać .
    10.
    Krem czekoladowy;
    11.
    Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka.




    12.
     - krok 12 Na spodnią część biszkoptu wyłożyć połowę masy czekoladowej Przykryć drugim krążkiem .
    13.
     - krok 13 Na drugi spód wyłożyć masę jogurtową zostawiając troszkę do dekoracji.
    14.
    Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej .
    15.
    Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło.
    16.
    Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.



    Smacznego :)


Translate

Etykiety

Akcje kulinarne na Durszlaku (10) AQUAPHOR- recenzja (1) Babeczki na słono (3) Babki i Babeczki (37) Bee.pl (3) Bigos (1) Błyskawiczny Piątek (21) BOGUCICE (77) Bonduelle (23) Brześć (14) Bułeczki na słodko (29) Bułeczki na słono (21) Cedrob (3) Ciasta (190) Ciasta bez pieczenia (4) Ciasta upieczone z moich przepisów przez czytelniczki bloga . (1) Ciasta z owocami (63) Ciasta z wiśniami (4) Ciasteczka (114) ciasto (1) cukr (1) Cukry Nyskie (19) Cykoria. (10) Dania na kolację lub śniadanie (85) Dania obiadowe (260) Desery (27) Dodatki do ciast (1) Domowa wędlina (7) Domowe pieczywo (13) Dros (1) Duda (18) Dżemy (2) Eco Blik (3) FolWark (33) Frisco (4) Galeo (9) Galeria Cuda Świata (2) Gjuwecz (2) Gołąbki (4) Graciarnia Pana Grzegorza (1) Helio (41) Intergalaktyczne gotowanie (1) KONESSO- RECENZJA (4) Konkurs (2) Lidl (4) Liebster Blog Award 2015 (1) M'cVities (1) MAKARONY POLSKIE (4) Mamut (9) Mąka z Młyna w Szadku (12) MICHI (3) mieso (3) Mięso (55) Młyny Stoisław (26) Moje decoupage (1) Moje przepisy wyróżnione na Mikserze Kulinarnym (1) Moje robótki (1) muffinki (3) Nagrody (1) Napoje (7) Ogródek dziadunia (13) Oleje smakowe (1) Olejowy Raj (9) ORZECH (39) PapilArt (12) Pasty (6) Pasztety i wędliny (2) Pączki (2) Piątnica (11) Placki (10) POLO-market (2) Potrawy z grilla (3) PRIMAVIKA (7) Proeco Polska (13) Propozycja Sylwestrowa (1) Propozycja świątecznych ciast (3) Przekąski (4) Przepisy z truskawkami (5) Przetwory (19) Przyjaciele Kawy (1) Przyprawy (1) Przystawki (28) Przystawki Sylwestrowe (2) Radix Bis (19) Raw and Happy (1) Recenzje (3) Rolnik (3) Sałatki (50) Semco (1) Serniki i ciasta ze serem (43) Sery Korycińskie (5) Skworcu (27) Spichlerz Rusiecki (2) Społem Kielce (5) Super Krówka (2) surówka (1) Surówki (15) Swojska Piwniczka (3) Syropy lecznicze. (1) Święta (29) Tania książka.pl - (1) Tania książka.pl -recenzje (53) TarkaiMiarka. (1) Tarty na słodko (1) Tarty na słono (2) Testowanie Cenos (23) Testowanie Eco Blik (9) Testowanie Eterno (21) Testowanie Hańderek (11) Testowanie Incola (11) Testowanie Jamar (9) Testowanie Melvit (5) Testowanie Młynomag (25) Testowanie Pamapol (4) Testowanie Parczew (3) Testowanie Plenus (15) Testowanie PopCrop (1) Testowanie produktów Becla (7) Testowanie Roleski (16) Testowanie Sempre (4) Tłusty czwartek (1) Torty i torciki (16) Tovago (5) Tradismak (5) Tradycyjne Jadło (12) Vanille Mynte (1) VENOSA (1) Walentynki z Orzech (3) Wielkanoc (41) Wielkanoc - świąteczna propozycja na słodko (3) WSPÓŁPRACA (1) Zapiekanki (18) ZIARENKOWO (21) Zupy (31) Życzenia (2)
Copyright © 2016 Gotuj i piecz z Joanną , Blogger